Niekto u nás má konkurenta - ruská vodka v Európe nekončí!
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ruský výrobca tvrdého alkoholu, spoločnosť Alcoholic Siberian Group (ASG), bude predávať svoju produkciu cez Srbsko. Výrobca známych značiek vodky, ako je Belaja berjozka, Sibbitter či Pjať ozer, za týmto účelom podľa denníka Kommersant vytvoril v Srbsku spoločnosť ASG Global Balkan. Správu prevzal web novinky.cz.

Export ruskej vodky až donedávna podľa denníka „vybavovala“ spoločnosť so sídlom na Cypre, protiruské sankcie zavedené Európskou úniou však situáciu značne skomplikovali.

Chce to menej vodky, tvrdil šéf ukrajinskej diplomacie bývalému ruskému prezidentovi Medvedevovi.

Ale naopak, bude jej viac

Pripojenie sa k západným sankciám proti Rusku je v Srbsku horúca téma, pretože Belehrad udržuje úzku vojenskú i politickú spoluprácu s Moskvou. Zároveň je ale kandidátom na členstvo v Európskej únii.

Srbský prezident Aleksandar Vučič síce ruskú inváziu na Ukrajinu odsúdil a vyslovil podporu územnej celistvosti Ukrajiny, uvalenie sankcií – ktoré nemajú podporu väčšiny srbskej spoločnosti – ale doteraz odmieta.

Zdôvodňuje to okrem iného úplnú srbskú závislosťou na ruskej rope a plyne.

Západ si môže ropné embargo... veď vieme, čo
Analýza, ktorú zverejnilo Centrum pre výskum energie a čistého vzduchu, nezávislý fínsky think-tank, informuje, že ruské príjmy z vývozu ropy sa zotavili z úrovní dosiahnutých v januári a februári. Zistenia ukazujú, že Moskve sa v posledných... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme