Nechystám sa umrieť
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Neumriem, chlapi, budete so mnou ešte dlho trpieť". Bieloruský prezident Lukašenko takto vyvracia správy o svojom vážnom stave. Informuje web novinky.cz.

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko na rokovaní vlády povedal, že sa v posledných dňoch nezúčastnil verejného života kvôli chorobe. Členov kabinetu zároveň uisťoval, že nešlo o nič vážne a že rozhodne nezomrie.

Nikoho šetriť nebudem

„Vo všetkých smeroch som dal pokyny… začnite pracovať. Inak chlapci, nikoho šetriť nebudem. A ak si niekto myslí, že umriem, upokojte sa,“ povedal členom vlády. Verejnú debatu o svojom zdraví potom nazval „planými diskusiami na telegramových kanáloch“.

Niečo nové o chorobe?

Pridal tiež podrobnosti k svojej diagnóze: „Adenovirus, alebo čo tam bolo? Adenovírus. Nič... lieči sa tri dni. Ale pretože som nemal príležitosť sa liečiť, tak sa všetko nazhromaždilo. Preto nezomriem, chlapi. Budete so mnou ešte veľmi dlho trpieť,“ vyhlásil Lukašenko.

O akú chorobu sa presne jedná, nie je jasné, pretože adenovírusy môžu u ľudí spôsobiť širokú škálu ochorení, od akútnych respiračných ochorení až po smrteľné ochorenia u ľudí s oslabeným imunitným systémom.

Špekulácie

O Lukašenkovom zdraví sa špekuluje od osláv Dňa víťazstva 9. mája v Moskve, ktoré neabsolvoval celé. Špekulovalo sa, že leží v nemocnici, hovorilo sa dokonca o infarkte. Pred týždňom v televízii komentoval pád dvoch ruských lietadiel a dvoch vrtuľníkov. Už vtedy malo vystúpenie zrejme za cieľ vyvrátiť domnienky o jeho zlom zdravotnom stave.

Až doteraz sa o jeho stave aj súčasnom pobyte nič nevedelo. Lukašenko sa neobjavil na verejnosti, nekonali sa žiadne akcie s jeho osobnou účasťou.

Mierové rokovania marí Západ
Rusko si neželá zmrazenie konfliktu na Ukrajine a chce dosiahnuť svoje ciele buď cestou špeciálnej vojenskej operácie alebo inými dostupnými prostriedkami, vyhlásil podľa agentúry TASS hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Informuje web... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme