Ron PAUL: Bidenovcom dochádzajú peniaze pre Ukrajinu! VÝBORNE
24 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Keď sa dym konečne rozplynie, debakel prezidenta Bidena na Ukrajine bude – spolu s Afganistanom a Irakom – jednou z najväčších zahraničnopolitických katastrof v histórii USA, konštatuje pre americký Global Research politik a autor Ron Paul. Prízvukuje, že na oboch stranách v službách dlhotrvajúcej túžby amerických neoconov po „zmene režimu“ v Rusku, boli zabité stovky tisíc. A nezabúdajme, že Kongres schválil 100 miliárd dolárov na financovanie „Projektu Ukrajina“.

Vymámiť čo najviac peňazí z Američanov

S ruskou kontrolou zavedenou cez víkend v strategickom meste Bachmut sa zdá, že projekt neokonzervatívnej Ukrajiny – ako všetky predchádzajúce projekty zahraničnej politiky neokonzervatívcov – rýchlo napreduje smerom k neúspechu.

To však nezabráni Bidenovej administratíve v pokuse vymámiť viac peňazí z Ameriky, ktorá už balansuje na pokraji ekonomického kolapsu. A nezabudnime na bitku o „limit dlhu“, ktorá zúri v DC.

Rozmarné domáce výdavky Bidenovej administratívy sú bojovým poľom pre republikánskych zákonodarcov, avšak pokiaľ ide o nekonečné výdavky na projekt Ukrajina, až na pár výnimiek sú obe strany v úzkom prepojení. Aspoň pri pohľade na vedenie republikánskej strany.

Dostali dobre zaplatené

Jedna vec je istá: môžeme sa spoľahnúť, že Kongres bude hádzať peniaze ďalej. Koniec koncov, 20 rokov boja proti Talibanu v Afganistane Ameriku dostalo… Taliban v Afganistane! S nákladmi možno tri bilióny dolárov. Ale vojensko-priemyselný komplex a think-tanky presadzujúce vojnu a mainstreamové médiá oslavujúce vojnu dostali dobre zaplatené.

Môže sa to zdať pochmúrne, ale práve tu musíme byť optimistickí. Ako som vždy hovoril, na zmenu smerovania krajiny nepotrebujete väčšinu. Oddaná menšina riadená zásadami slobody môže priniesť neuveriteľné výsledky.

P. C. Roberts: Americký dolár končí
Paul Craig Roberts je americký ekonóm a spisovateľ. Zastával funkciu poradcu vo federálnej vláde Spojených štátov, ako aj učiteľské pozície na niekoľkých univerzitách v USA. Je propagátorom ekonomiky na strane ponuky a odporcom nedávnej zahraničnej... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Mainstream v panike

Mainstreamové médiá sú v panike z toho, že zo 48 miliárd dolárov vyčlenených pre Ukrajinu zostáva len 6 miliárd. To nebude stačiť na udržanie „Projektu Ukrajina“ dlhšie ako niekoľko týždňov. S vlnou americkej verejnej mienky, ktorá sa v drvivej väčšine obracia proti vyhadzovaniu ďalších peňazí do skorumpovanej čiernej diery zvanej „Ukrajina“, dokonca aj bezzásadoví politici začínajú počúvať vznikajúcu progresívno-konzervatívnu alianciu v Kongrese, ktorá už má toho dosť.

V Kongrese principiálna multipolárna menšina predbehne skorumpovanú a bezduchú väčšinu – podporovanú americkým ľudom. A to je dobre.

Volebné obdobie je za nami, a hoci podľa nášho názoru, že sto miliárd na Ukrajinu a prípadná tretia svetová vojna nie je dobrý nápad, musíme byť spokojní s tým, že politická realita je v náš prospech.

Obráti sa nálada verejnosti v USA proti posielaniu nekonečných miliárd na skorumpovanú Ukrajinu?

Komunisti hovorili o „korelácii síl“, ktorá brala do úvahy faktory mimo vojenskej sily, vrátane politiky a „mäkkej sily“. S ohľadom na to sa zdá pravdepodobné, že keď sa nálada verejnosti v USA obráti proti posielaniu nekonečných miliárd na skorumpovanú Ukrajinu s hrozbou tretej svetovej vojny, politické zvieratá v DC začnú opúšťať potápajúcu sa loď. Mali by sme hľadať zákonodarcov, ktorí by začali húfne opúšťať „Projekt Ukrajina“.

Toto hnutie vedené zásadovými konzervatívcami a progresívnymi ľuďmi navždy potopí neokonzervatívny „Projekt Ukrajina“ a zachráni nás tak pred globálnym jadrovým zničením. Dúfajme, že po tejto katastrofe sa Američania raz a navždy obrátia proti neoconom.

Zelenskyj Macronovi - dajte nám lietadlovú loď!
Francúzsky web agoravox.fr "zaznamenal" rozhovor Volodymyra Zelenského s Emanuelom Macronom. Keďže agoravox je "alternatíva", pripomíname, že ide o fikciu. Rozhovor, teda, fiktívny, však verne ironizuje to, ako Ukrajina nalieha na celý svet v... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik