Začala sa oprava diaľnice D2 medzi hraničným priechodom Brodské a Bratislavou
23 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) postupne opravuje vozovku na diaľnici D2 medzi hraničným priechodom Brodské/Břeclav a Bratislavou. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Ako doplnila, ide prevažne o opravu vonkajšieho jazdného pruhu a krajnice. Opravné práce potrvajú v súhrne zhruba do polovice júna, závisiac od poveternostných podmienok. "Opravné práce prevažne spočívajú vo výmene obrusnej a ložnej vrstvy vozovky v rôznych hrúbkach od päť do 18 cm, v závislosti od potreby na danej časti úseku," uviedla Žgravčáková.

Najskôr sa začne vyfrézovaním vozovky v požadovanej šírke a hrúbke, následne je povrch vyzametaný a zalejú sa trhliny na vozovke. Potom je aplikovaný spojovací postrek a tam, kde si to stav vozovky vyžaduje, bude použitá aj výstužná geomreža. Pokračuje sa postupným kladením nových vrstiev asfaltového koberca, ktoré sú po položení zhutnené a zavalcované.

"Opravu D2 sme rozdelili do niekoľkých častí. Najskôr sme sa pustili do opravy vonkajšieho jazdného pruhu a krajnice na D2 v smere z Bratislavy do ČR v kilometri 55,020 až 54,370. Táto oprava bola rozdelená na dve etapy, prvá už prebehla a do druhej sa pustíme budúci víkend," doplnila hovorkyňa NDS.

Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom páse. "Žiadame motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov. Najčastejším dôvodom nehôd, často aj smrteľných, je práve nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti," apelovala hovorkyňa NDS.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik