Ukrajina OSTRO reaguje na Viktora Orbána!
23 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Kyjev neignoroval vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána.  Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleh Nikolenkoa povedal, že Viktor Orbán "zbavil" Moskvu zodpovednosti.

"Kremeľ sa môže radovať: maďarský premiér zbavil Rusko zodpovednosti za jeho agresiu voči Ukrajine. Tí istí európski politici minulý rok povedali, že Ukrajina nemá šancu vydržať dlhšie ako 72 hodín. Mýlili sa vtedy a mýlia sa aj teraz," uviedol to hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleh Nikolenko.

Podľa neho "na rozdiel od tých, ktorí nás vyzývajú, aby sme sa vzdali nepriateľovi bez odporu, Ukrajinci budú bojovať, kým ich územie nebude úplne oslobodené od ruskej okupácie".

"Je to jediný spôsob, ako nielen obnoviť mier na Ukrajine, ale aj zaručiť bezpečnosť celej Európy. Preto je veľmi dôležité, aby sme spojili sily a zabezpečili, že Ukrajina bude mať všetko, čo potrebuje na urýchlenie porážky Ruska," dodal ukrajinský diplomat v príspevku na sociálnych sieťach.

Viktor Orbán: Ukrajina nemôže vyhrať vojnu

Podľa agentúry Bloomberg maďarský premiér na Katarskom ekonomickom fóre hovoril aj o rusko-ukrajinskej vojne. Viktor Orbán šéfredaktorovi novín povedal, že verí, že Ukrajina nemôže vyhrať túto vojnu proti Rusku.

"Ak sa pozriete na čísla, prostredie a odmietnutie NATO vyslať vojakov, je zrejmé, že na bojisku chudobných Ukrajincov neexistuje žiadne víťazstvo," povedal premiér.

Viac v článku:

Viktor Orbán: Ukrajina nemôže vyhrať vojnu
Politické vzťahy medzi Maďarskom a Švédskom sa ešte musia zlepšiť, kým maďarský parlament schváli žiadosť severského štátu o členstvo v NATO, povedal maďarský premiér Viktor Orbán v utorok na Katarskom ekonomickom fóre. "Politické vzťahy medzi... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik