TARABA: Kolíková je neskutočná KLAMÁRKA alebo HLÚPA OSOBA
23 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba (Život-NS) na svojom facebooku uverejnil video, v ktorom sa vyjadruje k reakcii poslankyne SaS Márie Kolíkovej k rozsudku, ktorým Špecializovaný trestný súd (ŠTS) oslobodil Mariana Kočnera vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Klamárka alebo hlúpa osoba?

V úvode videa Taraba hovorí, že chce ukázať, aká „neskutočná klamárka“ je Mária Kolíková – a keď nie klamárka, tak aká je „hlúpa osoba“. Taraba pripomína, že v deň vynesenia rozsudku nad Kočnerom a Zsuzsovou, o 17:43 h., uviedla Kolíková stanovisko, že rozhodnutiu sudcov nerozumie a žiada súdy, aby oveľa detailnejšie, podrobnejšie a zrozumiteľnejšie komunikovali svoje rozsudky.

Z tohto dôvodu vyvstáva podľa Tarabu otázka si ako Kolíková už o 17:43 h. mohla už dvakrát prečítať rozsudok, keď ten rozsudok sudca ŠTS čítal do 18:30 h. „Takže Vy ste vedeli o 45 minút zhodnotiť a dvakrát si prečítať niečo, čo sudca ešte čítal iba do 18:30 h. Takže, pani Kolíková, možno tam tkvie ten problém, prečo Vy veciam nerozumiete, že Vy si ich nevypočujete, ale ani si ich neprečítate,“ hovorí Taraba.

Taraba ďalej odkazuje na televíznu debatu, kde bol s Kolíkovou, kde „normálne bohorovne tvrdila, že ona nezmenila ústavu v skrátenom legislatívnom konaní“. Už tam museli diváci podľa Tarabu vidieť, čo to je za „klamárku“, pretože túto informáciu si každý vie preveriť jedným klikom na internete.

„Ale tu je vidieť, ako oni fungujú, že vo veciach, kde nemajú ani potuchu, jednoducho hneď napíšu nejaký hanopis na ľudí, ktorí jednoducho im nevyhovujú alebo im jednoducho nesedia. Takže, pani Kolíková, skôr Vám odporúčam pýtať sa pána Juhása, prečo si vymyslel príbeh o údajnej príprave vraždy Lipšica, pretože možno v odpovedi na túto otázku sa skrýva oveľa viac vecí, ako tomu, že vy nerozumiete nejakému rozsudku súdu, ktorý ste si ani nevypočuli,“ uzatvára Taraba.

Súd s Kočnerom "si niekto kúpil"
"Médiá si neželali spravodlivosť, ale pomstu" píše vo svojom povíkendovom statuse predseda SMERu-SSD Robert Fico. Nepíše však toho veľa, skôr číta. "Sorosov denník SME napriamo obvinil sudcov ŠTS z korupcie len preto, že im rozsudok v prípade... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Status Márie Kolíkovej

Mária Kolíková v spomínanom príspevku na Facebooku z 19. mája píše, že nerozumie, prečo ŠTS oslobodil Mariana Kočnera vo veci objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Vypočula som si dvakrát rozsudok a jeho odôvodnenie. Neporozumela som mu ani ako bývalá ministerka spravodlivosti a advokátka. Preto nemám očakávanie, že by mu mohla rozumieť širšia verejnosť a úplne chápem rozhorčenie rodičov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ píše Kolíková vo svojom statuse.

Osobitne v takomto prípade je podľa Kolíkovej „úplnou nevyhnutnosťou", aby súd urobil maximum pre vysvetlenie dôvodov svojho rozhodnutia. Podľa nej súd taktiež dať priestor novinárom pýtať sa a odpovedať im na ich otázky. Kolíková tvrdí, že tu vôbec nie je podstatné, že ide o živú vec, ktorá ešte môže ísť na Najvyšší súd SR. Dôležité podľa poslankyne je, aby sme rozumeli v každom štádiu konania, prečo a ako súd rozhodol.

Kolíková podľa svojich slov nepochybuje, že sudcovia rozhodli podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. To však podľa nej nestačí a aby sme uverili, že súdy rozhodujú spravodlivo, musia podľa jej slov urobiť viac preto, aby sme rozumeli ich rozhodnutiam.

Alojz Hlina bude kandidovať a mení smer! Matovič UŽ okomentoval!
Alojz Hlina bude podľa agentúry SITA kandidovať v predčasných parlamentných voľbách. Ako člen strany Dobrá voľba nesúhlasil so spojením s Hlasom-SD a stranu prednedávnom opustil. O poslanecký mandidát sa ale prekvapivo bude uchádzať na kandidátke... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik