Hlas ľudu: Politickú pros....ciu treba zakázať
23 | 05 | 2023 I Mária Škultétyová

Viem, že je to proti demokracii. Viem, že je to pošliapanie ľudského práva slobodne sa rozhodnúť. Ale zas na druhej strane musíme priznať, že prostitúcia v politike škodí. Kriví ľudské charaktery viac než samotná politika, píše Hlas ľudu, Hlavného denníka.

Dalo by sa tomu predísť, keby platil zákaz prechádzať zo strany do strany. Veď napokon, zákazy a príkazy v živote platia. Napríklad pri riadení auta - a nielen tam. Stačilo by prijať zásadu jedenkrát a dosť a bolo by to okej, ako my Slováci hovoríme. Politická turistika či prostitúcia je nechutná.
Pripomína chôdzu opilca, ktorý nepozná správnu cestu domov. Blúdi, potáca sa zboku nabok a nám triezvym je to na smiech.

Ibaže na smiech cez slzy

Rovnaké pocity vyvoláva u triezvych pozorovateľov aj politik, ktorý sa kymáca v politike. Netrafil správne, keď podpísal členskú legitimáciu. Klamal, keď ako pred oltárom sľuboval, že bude verný, že stranu neopustí ani v biede, ani v nemoci, ani v šťastí, ani v nešťastí, ani v nedostatku. Strana sa
prepadá a on, fujas-matyjas, preskočí do druhej. Alebo založí novú - vedie ho túžba byť prvý, byť najlepší, najkrajší zo všetkých. Stáva sa z neho narcis, ktorý v sebe živí predstavu, že ho ľudia budú žrať – samozrejme, v dobrom. Pritom zabúda, že ľudia si ho pamätajú, že vedia, čo robil, ako sa
správal.

Predstavme si, že takto to funguje v našom parlamente

Absolútna vernosť strane, ktorá mi dala chlieb, by bola posvätná. Veronika by mala svojich „Žaluďov“, možno ani Ander z východu by nezdupkal. Igor by mal v košiari nazháňaných baranov a ovce. Nemusel by ako pustovník putovať po
krajine a hľadať nové obete. Nebol by Hlas s účasťou v každej politickej relácii a troma tlačovkami denne. A neboli by ani trápni Demokrati s Edom a opičiakom Naďom a otravnými a smiešnymi žiadosťami o spájanie. Bolo by všetko ináč.

Či lepšie, a či horšie, čerthovie. A možno ani ten. Možno to iba pánbohvie. Isté ale je, že pri takomto preskakovaní len slepý nevidí túžbu po politickej moci. Túžbu ľudí ovládať väčšinu, ktorá na politiku pozerá ako na panské huncútstvo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik