Spoločnosť Meta sa asi nedoplatí
22 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Kamarát" Mark bude cvakať. Oznámila to Írska televízna a rozhlasová spoločnosť RTE, správu ktorej prevzal web eadaily.com. A bude cvakať veľa.

Írsky regulačný orgán udelil spoločnosti Meta Platforms pokutu za rekordnú sumu pre spoločnosť. Hovoríme o 1,2 miliarde eur, dôvodom sú porušenia súvisiace s prenosom osobných údajov používateľov z EÚ do USA. Oznámila to  agentúra Prime s odvolaním sa na írsku televíznu a rozhlasovú spoločnosť RTE.

Historicky najvyššia pokuta

„Materská spoločnosť Facebooku Meta dostala od írskeho regulátora ochrany údajov pokutu 1,2 miliardy EUR za porušenia súvisiace s prenosom osobných údajov z EÚ do USA,“  - píše sa v oficiálnom stanovisku regulátora.
Pokuta je zároveň najvyššou v histórii zákona EÚ o ochrane osobných údajov. Pred Meta Platforms * držal rekord Amazon s pokutou 746 miliónov EUR v roku 2021.

K miliarde ešte pár mesiacov na nápravu

Írsky regulátor tiež spoločnosti nariadil, aby pozastavila prenos údajov z EÚ do USA. Na to je vyčlenená lehota piatich mesiacov. Majiteľ Meta Platforms Mark Zuckerberg bol podľa údajov magazínu Forbes z roku 2022 v Top 20 najbohatších ľudí sveta . Možno tento rok ovplyvní jeho postavenie v rebríčku práve  rozhodnutie Írska.

Japoncom od predstaviteľov G7 počas návštevy Hirošimy chýbal súcit
Žiadne teplo, žiaden návrat: Japonci nenašli žiadne ľudské city medzi vodcami „Veľkej sedmičky“. informuje web eadaily.com 91-ročná Setsuko Turlowová, ktorá prežila americké atómové bombardovanie Hirošimy, nevidela žiadne city na tvárach lídrov... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme