Nové pokuty v Chorvátsku
23 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Chorvátsky Split sa rozhodol rázne zakročiť proti návštevníkom, ktorí sa nevhodne správajú na verejnosti alebo znečisťujú a poškodzujú historické pamiatky. Radnica tak vyšla v ústrety početným sťažnostiam obyvateľov 160 tisícového mesta na Jadrane, ktoré je vyhľadávaným cieľom turistov. Informujú novinky.cz

Napríklad za močenie na nevyhradených miestach, kúpanie vo fontánach, lezenie po pamiatkach, spanie v parkoch alebo konzumáciu alkoholu v historickom centre mimo reštaurácie musí pristihnutý počítať s postihom vo výške 300 eur, napísal chorvátsky denník Dnevnik .

To nie je všetko

Zvracanie na verejnosti vyjde na polovicu. V záujme obmedzenia hluku bude 150-eurová pokuta platiť aj za stavebné a montážne práce v čase medzi 14. a 17. hodinou alebo v noci, čo už ale mieri skôr proti miestnym obyvateľom.

Turisti si to zavinili sami

Mestská rada k postihom prikročila kvôli mnohým incidentom v minulom roku, ktoré obťažovali miestnych obyvateľov. Okrem toho sa na sociálnych sieťach opakovane objavujú fotky a videá mladých turistov, ktorí vykonávajú potrebu v parkoch a na uliciach alebo sa oddávajú sexu.


V hlavnej sezóne chce radnica posilniť hliadkovú činnosť v meste. Čoskoro preto vypíše výberové konanie na desať pomocníkov z radov verejnosti, ktorí budú medzi desiatou večernou a štvrtou rannou asistovať policajtom, povedal zástupca primátora Splitu Bojan Ivoševič.

Spoločnosť Meta sa asi nedoplatí
"Kamarát" Mark bude cvakať. Oznámila to Írska televízna a rozhlasová spoločnosť RTE, správu ktorej prevzal web eadaily.com. A bude cvakať veľa. Írsky regulačný orgán udelil spoločnosti Meta Platforms pokutu za rekordnú sumu pre spoločnosť.... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik