Rýchla správa! V Bachmute bola vztýčená vlajka Ruska!
21 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

O vlajke Ruska vztýčenej v Bachmute, Wagnerovou skupinou informovala televízia Sky News.

Moskva tiež zablahoželala Prigožinovej žoldnierskej armáde.

Vojaci z Wagnerovej žoldnierskej skupiny vztýčili ruskú vlajku v Bachmute po tom, čo prevzali kontrolu nad mestom po mesiacoch tvrdých bojov, informovala televízia Sky News, ktorá zdieľala aj video z oslavy Wagnerovej skupiny.

Rusko a Ukrajina pritom viackrát po sebe vydali protichodné vyhlásenia o situácii v Bachmute.

Video o vztýčení ruskej vlajky v Bachmute, nájdete tu.

Kým Kyjev tvrdil, že stále kontroluje malú časť obliehaného východného mesta, Moskva zablahoželala Wagnerovej súkromnej armáde a ruským jednotkám k oslobodeniu mesta.

Neskôr Zelenskyj pripustil, že Bachmut už nemusí byť v rukách Ukrajincov.

"Myslím, že Bachmut už nie je v našich rukách," vyjadril sa ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský, čím nepriamo potvrdil dobytie východoukrajinského Bachmutu, Ruskom. 

Viac v článku:

Kyjev pripustil dobytie Bachmutu!
"Myslím, že Bachmut už nie je v našich rukách," vyjadril sa ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský, čím nepriamo potvrdil dobytie východoukrajinského Bachmutu, Ruskom. Americký prezident Joe Biden oznámil nový balík vojenskej pomoci Ukrajine,... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik