Kyjev pripustil dobytie Bachmutu!
21 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Myslím, že Bachmut už nie je v našich rukách," vyjadril sa ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský, čím nepriamo potvrdil dobytie východoukrajinského Bachmutu, Ruskom. 

Americký prezident Joe Biden oznámil nový balík vojenskej pomoci Ukrajine, keď sa v Hirošime na okraj summitu skupiny G7 stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Práve tam odpovedal Zelenskyj na otázku, či je Bachmut stále pod kontrolou Kyjeva.

"To si nemyslím", odpovedal ukrajinský prezident.

Zelenskyj dodal, že mesto bolo úplne zničené.

"Bachmut teraz žije len v našich srdciach," povedal. "Na tomto mieste nezostalo nič," dodal podľa maďarského denníka Index.

Rusi už predtým oznámili dobytie mesta, o ktoré sa od začiatku roka bojovalo, Ukrajinci však túto informáciu popreli. Generálny štáb vo svojej rannej správe uviedol, že hoci Rusi útočia tvrdo, boje o Bachmut stále pokračujú.

Rusi hlásili dobytie Bachmutu (Arťomovska). Kyjev to popieral (VIDEO)

Ruské sily včera (20.mája) plne získali kontrolu nad Arťomovskom, vyhlásil zakladateľ "Wagnerovej skupiny" Jevgenij Prigožin. Oznam zverejnila jeho tlačová služba na kanáli Telegram.

Dobyli posledné domy

"Popoludní 20. mája bol Arťomovsk (Bachmut), posledná časť takzvanej "samoletskej výškovej budovy", úplne obsadený," povedal Prigožin. Kontrola nad mestom prejde na ministerstvo obrany.

Podľa neho  od 25. mája začnú Wagnerovci sťahovať svoje jednotky na odpočinok a preškolenie. Vojaci skupiny tiež vytvoria „nevyhnutné obranné línie“.

Viac:

Rusi hlásia dobytie Bachmutu (Arťomovska). Kyjev to popiera (VIDEO)
Ruské sily úplne oslobodili Artemovsk (Bachmut). Ruské sily dnes plne získali kontrolu nad Arťomovskom, vyhlásil zakladateľ "Wagnerovej skupiny" Jevgenij Prigožin. Oznam zverejnila jeho tlačová služba na kanáli Telegram. Dobyli posledné... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik