Karol Farkašovský o komickej situácii Veroniky Remišovej
21 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

"V slovenskej politike je žiaľ úplne bežnou diagnózou mocenská slepota. Podaktorí ľudia, ktorí sa odborne a psychicky nepripravení ocitnú vo vysokých funkciách, jednoducho oslepnú a stratia kontakt s realitou." Citát Karol Farkašovský.

Názor Karola Farkašovského s názvom: "Kôl v plote je a bude vždy iba kôl v plote," zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

V slovenskej politike je žiaľ úplne bežnou diagnózou mocenská slepota. Podaktorí ľudia, ktorí sa odborne a psychicky nepripravení ocitnú vo vysokých funkciách, jednoducho oslepnú a stratia kontakt s realitou.

Prejavuje sa to tým, že politici začnú tárať. Že v diskusiách do nemoty opakujú stále rovnaké mantry. A pritom sú hlboko presvedčení, že svojimi nudnými floskulami ešte niekoho ohúria.

Spomeňte si na typické mantry koaličných politikov. V prvom roku vládnutia „lebo prázdna špajza“. V druhom roku – lebo Fico a v treťom roku vládneho trápenia - lebo návrat mafie...

Politická slepota sa prejavuje aj tým, že inkriminovaný politik nedokáže počúvať diskusného partnera a nemá prakticky žiadne argumenty. Potom nastupuje neistota – tak v myslení ako aj vo vyjadrovaní. Môže to prerásť do komických situácií.

O jednu sa postarala v Sobotných dialógoch „už len“ poslankyňa Veronika Remišová

Nechápem na základe akých kritérií alebo „politického výtlaku“ ju RTVS stále volá do diskusie. Poslankyňa, ktorá je v parlamente poslankyňou i predsedníčkou už iba seba samej. Za čias Miloša Jakeša sa tomu hovorilo sama ako „kôl v plote“. V. Remišová si zrejme chcela aspoň zaspomínať na svoje hviezdne časy ? V pretrvávajúcej mocenskej slepote si trochu poohýbala slovenčinu.

Slovenčina prirodzene a regulárne používa tykanie, vykanie, kedysi dávno aj onikanie. V Sobotných dialógoch sme už najnovšie počuli aj „my-kanie“.

To poslankyňa Veronika Remišová – si chcela pridať na vlastnej dôležitosti a začala si vo vysielaní sama sebe my-kať.

Predsedníčka strany, z ktorej už všetci zutekali a ktorá už nemá výtlak ani unikajúceho dymu. Celé to pôsobilo tragikomicky.

Namiesto nástojčivej tvrdohlavosti by to chcelo skôr úprimnú sebakritiku. A veľa sebakritiky.

Diagnóza politická slepota však bráni tomu, aby človek na sebareflexiu dorástol. Nedokáže sa včas spamätať a nakoniec ostáva sám samučičký. A nepomôže mu ani to, keď si sám sebe bude „mykať“ .

Kôl v plote je a bude vždy iba kôl v plote.

Karol Farkašovský reagoval na rozhlasovú diskusiu RTVS Sobotné dialógy

V nich predsedníčka strany Za ľudí a poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová uviedla, že sa pri vyslovení dôvery vláde odborníkov chce rozhodnúť na základe predloženého programového vyhlásenia vlády (PVV). Remišovej oponent v debate, predseda Smeru-SSD a parlamentný poslanec Robert Fico, vyhlásil, že vláda odborníkov je iba pokračovaním predchádzajúcej garnitúry. "Od Smeru preto nedostane ani jeden jediný hlas v parlamente," dodal.

Viac v článku:

Sobotná debata: Remišová nesklamala! Hlavný jej argument bol LEBO FICO
Predsedníčka strany Za ľudí a poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová sa pri vyslovení dôvery vláde odborníkov chce rozhodnúť na základe predloženého programového vyhlásenia vlády (PVV). Uviedla to v rozhlasovej diskusii RTVS Sobotné dialógy.... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik