Zelenského mierový plán. Aký je?
21 | 05 | 2023 I Milan Laca
Skutočná hanba": Zelenského "zákerný" plán proti Rusku zhodnotil Američan.

Americký ekonóm Sachs označil Zelenského mierový plán za hanebný.

Plán
"Mierový plán" ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nie je možné realizovať, pretože nepovedie k vyriešeniu konfliktu s Ruskom, povedal pre Mysl Polska americký ekonóm Jeffrey Sachs. Expert vyhlásil, že v Kyjeve aj na Západe  ignorujú skutočne užitočné iniciatívy.
Rusi hlásia dobytie Bachmutu (Arťomovska). Kyjev to popiera (VIDEO)
Ruské sily úplne oslobodili Artemovsk (Bachmut). Ruské sily dnes plne získali kontrolu nad Arťomovskom, vyhlásil zakladateľ "Wagnerovej skupiny" Jevgenij Prigožin. Oznam zverejnila jeho tlačová služba na kanáli Telegram. Dobyli posledné... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Milan Laca
Nereálny
"Zelenského mierový plán nie je reálny. V skutočnosti je to spôsob, ako poraziť Rusko. Slúži len na propagandistické účely, žiaľ. Ukrajina, samozrejme, je teraz hlavným porazeným. Preto by mal byť kyjevský režim prvý, kto bude hľadať mierovú dohodu prostredníctvom rokovaní,“ povedal Sachs.
Dalo by sa ...
Podľa jeho názoru existuje šesť princípov, podľa ktorých je potrebné sformovať plán na urovnanie: odmietnutie NATO zo strany Ukrajiny, neutralita Kyjeva, záruky Bezpečnostnej rady OSN a ďalších krajín na podporu mierovej dohody, obmedzenie dodávok ozbrojeným silám Ukrajiny zo štátov NATO, jasný harmonogram vstupu Ukrajiny do EÚ, v prísne neutrálnom štatúte na princípe Rakúska, ako aj odmietnutie akýchkoľvek sankcií voči Rusku zo strany Európskej únie a obnovenie vzájomného obchodu.
Keby "sa chcelo"
"Teraz, samozrejme, nie sme ani blízko k takejto dohode, ale je možné ju dosiahnuť. Takýto plán bude slúžiť záujmom Bruselu, Moskvy a Kyjeva. Je tiež jasné, že takúto mierovú dohodu nemožno dosiahnuť "cez noc", ale po zdĺhavých rokovaniach sa dosahuje krok za krokom,“ hovorí Sachs.
EÚ je proti

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová na summite G7 v Japonsku povedala, že Rusko a Ukrajina by nemali mať v mierových rokovaniach rovnaké pozície.

Americko - ruský pingpong
USA uvalili na Rusko nové vývozné obmedzenia. Moskva zakázala vstup 500 Američanom, vrátane bývalého prezidenta Baracka Obamu. Americké úrady rozšírili vývozné obmedzenia voči Rusku a Bielorusku na 1200 položiek. Nové zákazy Ako informovalo... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik