Blaha: Lipšicovi liberáli dostali na bendžo
20 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha neskrýva spokojnosť nad rozsudkom, ktorý súd vyniesol nad Mariánom Kočnerom. Podľa neho totiž dobehli všetky lži „liberálny tábor na čele so Zuzanou Čaputovou“.

V piatok 19. mája sa v Pezinku rozhodlo o nevine Mariána Kočnera a o vine Aleny Zsuzsovej z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Rodičia s verdiktom spokojní nie sú a spokojná nie je ani prezidentka Čaputová. Kto však svoju spokojnosť netají, je Ľuboš Blaha (Smer-SSD). Ten rekapituluje lži, ktoré prebehli médiami a tiež mu neušla záverečná reč Aleny Zsuzsovej. Práve na jej základe uvažuje nad úlohou Daniela Lipšica v celom prípade.

Súd rozhodol

Alena Zsuzsová je vinná z prípravy vraždy novinára Jána Kuciaka. Zsuzsovú za vinnú v piatok (19. 5.) uznal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Súd ju odsúdil na 25 rokov. Jánovi Kuciakovi zároveň musí nahradiť majetkovú ujmu vo výške 80-tisíc eur a nemajetkovú vo výške 1 400 eur.

Mariana Kočnera ŠTS spod obžaloby z objednávky Jána Kuciaka oslobodil, rodiny zavraždených „nerozumejú verdiktu súdu“ a súdnu sieň opustili ešte počas vyhlasovania rozsudku.

Rodičia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, foto: TASR

Sklamaná prezidentka

Rozhodnutie súdu je podľa Zuzany Čaputovej dôležité rešpektovať aj pri "takýchto nečakaných verdiktoch". Poukázala na to, že si treba počkať na odôvodnenie rozhodnutia a následne aj na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR.

Hlava štátu skonštatovala, že myslí hlavne na rodičov zavraždeného novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "Korupciu, kriminalitu a zlo nevieme vymazať z tohto sveta, ale vieme budovať štát, ktorý ich dokáže trestať. Nestrácajme vieru, aj keď je to v tejto chvíli ťažké," dodala.

Rodiny zavraždených po vynesení rozsudku: FUJ NÁŠMU SÚDNICTVU!
Rodiny zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nerozumejú verdiktu súdu v prípade ich vraždy. Súdnu sieň opustili ešte počas vyhlasovania rozsudku, ktorým Špecializovaný trestný súd (ŠTS) spod obžaloby oslobodil... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Kolosálne lži

„Najskôr si po vražde Jána Kuciaka vymýšľali uletené konšpirácie, že novinára nechala zabiť talianska mafia v spolupráci s vládou - na základe tejto nechutnej lži organizovali majdan. Potom si našli nový terč - Kočnera. Dostali sa vďaka tomu k moci, tárali o rozväzovaní rúk polície a súdov, spustili mediálny lynč... Výsledok? Kočnera už druhýkrát súd oslobodil. A nielen to - ukázalo sa, že údajná príprava vraždy Daniela Lipšica bola len ďalšia kolosálna lož zo strany slušnoľudí,“ rekapituluje Blaha udalosti posledných dní.

Prehovorila Zsuzsová

„Počas procesu sa navyše prevalilo, že za vraždou môže byť niekto úplne iný. Zsuzsová, ktorú súd odsúdil, viackrát ukázala prstom na Daniela Lipšica. Vraj sa stretávali, vraj si písali. A vraj mali mimoriadne vrúcny vzťah. Pýtam sa - prečo mal po vražde Jána Kuciaka Lipšic takú veľkú potrebu právne zastupovať rodiny obetí? Žeby preto, aby mal interné informácie z prvej ruky? Žeby preto, lebo sa bál, čo naňho Zsuzsová povie? Žeby preto, lebo chcel manipulovať vyšetrovanie? Lipšic sa potreboval stať šéfom špeciálnej prokuratúry, aby mohol prostredníctvom svojho úradu Kočnera spacifikovať. Žeby preto, aby si zachránil vlastnú kožu?,“ uvažuje Ľuboš Blaha.

Harkabus víta, že je Andruskó pre súd vierohodný, Para hovorí o slabých dôkazoch
Prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Matúša Harkabusa teší, že kľúčový svedok v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Zoltán Andruskó je pre senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vierohodný.... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Sklamaní

„Nevyšlo. Súd rozhodol inak. A teraz kvília všetci Lipšicovi kolaboranti, vrátane prezidentky Čaputovej, ktorá zneužíva post hlavy štátu na to, aby tlačila na súdy. Hovorí o sklamaní z rozhodnutia, čo je skrytá forma vyhrážky. Žeby odkaz pre Najvyšší súd? Páchateľa už predsa vopred určili čaputovské médiá - ako je možné, že sa im súdy vzopreli? Čo si to dovoľujú? Ale vážne - pozornosť celej verejnosti by sa v tejto chvíli mala obrátiť na Lipšica. V celej kauze Jána Kuciaka sa správa mimoriadne podozrivo a jeho šťavnaté kontakty so Zsuzsovou nikto nikdy neprešetril,“ rozdáva rady ľavičiar.

Facebook (Alena Zsuzsová) (Teleráno) / Fotokoláž (Redakcia HD)

Sme na začiatku?

„Spomeňme si na to, že Ján Kuciak písal škandalózne odhalenia aj o špinavom financovaní Lipšicovej strany NOVA, ktorá je súčasťou Matovičovho OĽaNO. Tri roky tu spolu vládli. A zametali stopy. Lipšic mal spolu s celým liberálnym táborom eminentný záujem na tom, aby dostali od moci Roberta Fica - pýtam sa teda, komu vražda Kuciaka poslúžila? Pozrite sa, koho vytiahla na čelo štátu. Žeby Čaputovú, ktorá celé roky kryje Lipšicových ľudí, vrátane čurillovcov, hoci páchajú strašné veci? Žeby Lipšica, ktorý je tu dnes vrchným katom? Nikto nevie, kto si objednal vraždu Jána Kuciaka,“ pripomína Blaha.

Kľúčová otázka

„Po dnešku vieme len jedno - slušnovláda ani Lipšic nedokážu dokázať Kočnerovi, že to bol on. A sami sa vystavili vážnemu podozreniu. Vďaka Lipšicovi a jeho úradu je dnes Kočner oficiálne vyhlásený za nevinného. Gratulujeme Lipšicovi, je to fakt šikula. Isté je jedno - pozornosť sa musí obrátiť na iných potenciálnych objednávateľov. Áno, Čaputová má dôvod byť sklamaná. Môžu byť pokojne aj z jej okolia...,“ uzatvára Blaha otázkou, komu je celá situácia na osoh.

ZMÄTENÉ SÚDY? Čaputová je sklamaná a prekvapená
Prezidentka SR Zuzana Čaputová je z rozsudku v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka sklamaná a prekvapená. Rozhodnutie však podľa nej treba rešpektovať. Vyplýva to z jej vyjadrenia na sociálnej sieti. Na rozsudok v kauze vraždy novinára Kuciaka... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik