Romana, ideš!
03 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Najskôr sa treba pani poslankyni ospravedlniť za tykanie v titulku. Je obrazné a v tejto téme aj "fandiace". Poslankyňa NR SR Romana Tabák vo svojom statuse na sociálnej sieti reagovala na včerajšie výtržnosti (výtržnosti všetkých aktérov, vrátane Matoviča), pred parlamentom na Námestí Alexandra Dubčeka. Bola to odmietavá reakcia spôsobov, ktoré sa tam z oboch strán použili a vyventilovali.

Najskôr však fenomén Matovič. Má geniálny radar na to. aby sa vždy ukázal tam, kde by ho mohli zabrať kamery, ide o zvláštny druh politického exhibicionizmu, kombinovaný so zjavnou snahou o provokovanie. A tak dostal to, po čo si prišiel. Na sociálnej sieti píše: "Nikdy sa mi žiadny fanúšik ĽSNS či Republiky nevyhrážal do očí smrťou … až transrodový aktivista pred parlamentom. Po dnešku som o to viac presvedčený, že pred tímito “ľuďmi” musíme naše deti chrániť … a som násobne viac presvedčený, že by sme mali na Slovensku výrazne viac investovať do dostupnosti psychiatrickej pomoci. Pacientov kopa." No, nemal sa tam pchať ako "luterán dio neba". Normálny človek sa nepchá tam, kde musí vedieť, že jeho prítomnosť je nežiaduca. A nenormálny? Nuž, potom fakt platí polotučným zvýraznená Matovičova veta. Pacientov je tu kopa.

A teraz už k Romane Tabák

"Prejav nenávisti voči komukoľvek je NO GO!" Píše na sociálnej sieti poslankyňa Romana Tabák. To by si mali uvedomiť všetci. Aj mnohí politici. Aj provokatéri z ich radov. Lebo z tých nenávisť priam tečie. Tečie z ich vyjadrení, z ich opovrhovania inými, ako sú oni, z ich ideologických bludov i legislatívnych návrhov. Títo politici - ako včera jeden, krorý sa zrazu sťažuje na nenávisť, zasiali do našej spoločnosti toľko nenávisti, že sa s ňou budeme pasovať ako s burinou na záhonoch ešte roky. Oni teraz žnú svoju sejbu a želám ich, nech sa tou úrodou zadusia.

"Všetci sme ľuďmi"

Apeluje poslankyňa Tabák. "Ľudia sú dobrí podľa toho ako sa správajú a žijú, nie podľa toho do akej skupiny obyvetaľstva patria." Chce sa mi tlieskať, takto ľudský výrok od niektorého z našich súčasných politikov som fakt už dlho nepočul. Palec hore, pani Romana. Odporúčam do pozornosti všetkým! A j všetkým zo včera. A ak píšem všetkým, tak myslím naozaj všetkým, aj exhibicionistickým provokatérom. Dobre oni vedia, že téma je ako šnôra, našponovaná na prasknutie. Aj a práve vďaka im a ich ideologickým postojom.

Výzva

"Včera som na vlastne oči videla ako sa agresívne správala skupina LGBTI ľudí pred parlamentom. Vulgárne nádavky, oplzlé gestá, vyhrážky okoloidúcim. Nie neplatí, že LGBTI ľudia sú lepší ľudia len kvôli svojej orientácii. Osobne som nikdy proti tejto komunite nevystupovala a vyjadrovala im ľudské porozumenie… Týmto ľudom odpúšťam, ale vyzývam aj LGBTI komunitu aby sa vyvarovali šíreniu nenávisti v našej spoločnosti!" Píše poslankyňa Tabák.

Chýba mi však ešte jedna výzva. A to výzva politikom, aby neprovokovali. Ľudia na Slovensku sú už fakt naštvaní "do biela". A nielen z komunity, krorá sa spomína vyššie. tak, nevážení politici, neprovokujte, naozaj a vážne - neprovokujte. V takom stave vášní a nenávisti - oprávnenej - voči vám, to pri pľuvancoch už najbližšie nemusí skončiť.

A to mi verte! Nepchajte sa tam, kde vás nenávidia! Oni vás nenávidia totiž aj preto!

Nedovoľme, aby nám rôzni sociálni inžinieri likvidovali slovenčinu
"Slovenčina naša, krásne ty zvuky máš"... takto sa podľa hostorika Antona Hrnka cca pred 150 rokmi prihováral svojej rodnej reči V. Paulíny-Tóth. "Keď sa však človek započúva, resp. sa začíta do slovenčiny našej kultúrnej verchučky (chcel som... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme