Ruská odplata
20 | 05 | 2023 I Milan Laca

Ruské Ministerstvo vnútra Ruska zaradilo prokurátora Medzinárodného trestného súdu do databázy hľadaných osôb.

Ministerstvo vnútra dalo na zoznam hľadaných prokurátora Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karima Ahmada Chána, ktorý vydal zatykač na prezidenta Vladimira Putina a ruskú detskú ombudsmanku Mariu Ľvovú-Belovú.

Začalo sa stíhanie 

V Rusku sa začalo vyšetrovanie proti sudcom ICC  za vedome nezákonné zatýkanie, ako aj prípravu útoku na predstaviteľa cudzieho štátu, požívajúceho medzinárodnú ochranu, s cieľom skomplikovať medzinárodné vzťahy. Proti prokurátorovi sa začalo trestné stíhanie za vyvodenie trestnej zodpovednosti proti nevinnej osobe, spojenej s nezákonným obvinením osoby zo spáchania závažného alebo obzvlášť závažného trestného činu, ako aj prípravy útoku na predstaviteľa cudzieho štátu, požívajúceho medzinárodnú ochranu, s cieľom skomplikovať medzinárodné vzťahy.

Eurokomisárka Jourová: Ľudia, ktorí myslia samostatne, sú Putinove bábky
V dnešnej dobe to tak funguje. Kto kriticky neprijíma vojnovú propagandu EÚ a odváži sa urobiť a dokonca povedať si vlastný názor, získať informácie mimo štátnych médií, je bábkou nepriateľa. A práve o tom a o vyjadreniach eurokomisárky Jourovej... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Koho obžalovali?

Obžalovaní sú v týchto prípadoch prokurátor ICC Karim Ahmad Chan a sudcovia Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala a Sergio Gerardo Ugalde Godinez.

Prečo?

„Dňa 22. februára 2023 prokurátor Medzinárodného trestného súdu Karim Ahmad Chan v rámci vyšetrovania trestného činu zaslal II. prípravnému senátu Medzinárodného trestného súdu návrh na vydanie príkazu na zatknutie občanov. Ruskej federácie. Vyššie uvedení sudcovia Medzinárodného trestného súdu "prijali nezákonné rozhodnutia o zatknutí prezidenta Ruskej federácie a komisárky pre práva detí pod vedením prezidenta Ruskej federácie“. "Trestné stíhanie je zjavne nezákonné, keďže neexistujú dôvody na trestnú zodpovednosť. V súlade s Dohovorom o predchádzaní a trestaní zločinov páchaných na medzinárodne chránených osobách zo 14. decembra 1973, požívajú hlavy štátov absolútnu imunitu voči jurisdikcii cudzích štátov", uzatvára ruské Ministerstvo vnútra. 

Spojenci, priatelia? A prevrat?
Erdogan obvinil Bidena z plánovania zvrhnutia tureckej vlády. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan obvinil svojho amerického partnera Joea Bidena z prípravy na zvrhnutie vlády v Turecku. Prezident vyhlásil Erdogan to povedal v odpovedi na... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik