Eurokomisárka Jourová: Ľudia, ktorí myslia samostatne, sú Putinove bábky
17 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

V dnešnej dobe to tak funguje. Kto kriticky neprijíma vojnovú propagandu EÚ a odváži sa urobiť a dokonca povedať si vlastný názor, získať informácie mimo štátnych médií, je bábkou nepriateľa. A práve o tom a o vyjadreniach eurokomisárky Jourovej píše web journalistenwatch.com.

Komisárka EÚ pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová varovala pred "rastúcim šírením ruských propagandistických naratívov v Európe a ruských „bábok“ v nemeckej politike." "V mnohých krajinách je naratív, že Rusko nie je agresorom, ale obeťou, na vzostupe," povedala Jourová pre "Bild am Sonntag". "Na Slovensku (podľa Jourovej - pozn. red. HD) viac ako 50 percent populácie verí konšpiračným teóriám, vrátane tých o ruskej útočnej vojne."

"Demokratka" Jourová

Problém podľa Jourovej je v tom, že: „Rusko investuje miliardy do svojej propagandy, my proti tomu takmer nerobíme nič. EÚ a členské štáty musia viac investovať do strategickej komunikácie a boja proti dezinformáciám. Ruský vysielateľ „Russia Today“ označila za „zbraň vojnovej propagandy Kremľa“.

V centre záujmu Rusov je podľa eurokomisárky najmä Nemecko. „Vedia, že ak zlomia Nemecko, oslabia celú EÚ. Nemecko musí byť nezlomné."

Trefná poznámka journalistenwatch.com

"Aké hodnoty táto žena predstavuje? Hodnoty vojny a biedy? Niečo také asi patrí do recyklačného strediska." Píše blog journalistemwatch.com.

Neschopná EÚ ide riešiť nedostatok liekov
"Európska komisia chce zakročiť proti nedostatku liekov", informuje web rakúskej verejnoprávnej agentúry AP, orf.at. Európska agentúra pre lieky (EMA) v súčasnosti vyhodnocuje trh s dôležitými antibiotikami, uviedla komisárka EÚ pre zdravie Stella... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik