Šutaj Eštok: Naďove ZLATÉ KŠEFTY na ministerstve obrany
19 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa vo svojom facebookovom statuse vrátil k téme zákazky Ministerstva obrany SR na výstavbu kontajnerového mestečka.

Predražené kontajnerové mestečko

Pravidelne informujem o Naďových rozkrádačkách a nie náhodou opakujem, že ide o Zlaté bane,“ začína Šutaj Eštok svoj komentár.

Ďalej približuje a rekapituluje tému zákazky na výstavbu kontajnerového mestečka vo výcvikovom stredisku Lešť. „Len aby sa nezabudlo, keď jeden z Naďových kamošov pri tejto zákazke nacenil terénne práce na 1,15 mil. eur, druhý z dodávateľov žiadal, aby cena bola navýšená o 350 tis. EUR. Keď projekčná činnosť bola určená na 300 tis. eur, na pokyn dodávateľa bola navýšená o 500 tis. eur. Vrcholom drzosti bolo predraženie 611 ks. kontajnerov o neuveriteľných 7,3 mil. EUR,“ píše Šutaj Eštok.

Poslanec pripomína, že túto zmluvu štát podpísal ešte v lete minulého roka tak, že toto „predražené“ kontajnerové mestečko malo byť hotové 20. decembra minulého roka. Keďže s dodaním diela boli od začiatku problémy, termín dodania bol dodatkom predĺžený do 30. apríla tohto roka, vysvetľuje ďalej Šutaj Eštok. Pripomína, že sám už dávno upozorňoval, že je nereálne, aby bolo mestečko k 30. aprílu hotové.

Šutaj Eštok: MIMOVLÁDKY CHRÁNIA LIPŠICOVÝCH ĽUDÍ
Poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že mimovládky chránia Lipšicových ľudí! Reaguje na príspevok Zuzany Petkovej, šéfky neziskovej organizácie Nadácia Zastavme korupciu, ktorá podľa neho tendečne napáda generálneho prokurátora, ktorý sa... Čítať ďalej
18 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Štát ako "dobrý hospodár"

Každý kto pracuje s centrálnym registrom zmlúv vie zistiť, že termín dodania diela už viac nebol posunutý a čuduj sa svete, kontajnerové mestečko na Lešti nestojí. Ako je to možné?,“ pýta sa Šutaj Eštok.

Odpoveď je vraj jednoduchá. Bývalý poverený minister obrany Jaroslav Naď si povedal, že ďalšie predĺženie dodania diela by už bilo do očí a tak sa činitelia na jeho ministerstve dohodli, že si voči dodávateľom uplatnia sankciu za omeškanie v sume do 500-tisíc eur.

Rezort obrany bude akože ten dobrý hospodár, ktorý naháňa nepoctivých dodávateľov a dodávatelia budú tí zlí, ktorí za omeškanie musia platiť pokuty. Keď raz niekto ukradne viac ako 8 mil. a štátu vráti na pokute 500 tis. stále je to zlodej, ktorý ukradol 7,5 mil. EUR nás všetkých,“ konštatuje poslanec. Podľa Šutaja Eštoka bude o niekoľko týždňov jasné, či sa mýli, alebo má správne informácie.

Keďže prezidentka vymenovaním úradníckej vlády sľúbila profesionalitu, očakávam od osoby zodpovednej za ministerstvo obrany, že tieto Naďove zlodejiny stopne, podrobne zdokumentuje a vyvodí potrebnú zodpovednosť,“ uzatvára Šutaj Eštok.

NAĎOVA „ANALÝZA" K STÍHAČKÁM JE FIASKO, VLÁDA NEMALA PRÁVO POSLAŤ MIGY NA UKRAJINU
Právna „analýza" exministra obrany Jaroslava Naďa k odovzdanie slovenských stíhačiek je podľa strany HLASu úplným fiaskom. „Odvolaná vláda nemala žiadne právo poslať Migy na Ukrajinu, a už vôbec nie na základe takéhoto právneho paškvilu," vyhlásil... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik