Bývalí ministri sa vrátili do parlamentu! Náhradníci odchádzajú!
16 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Do Národnej rady (NR) SR sa vrátili viacerí bývalí členovia dočasne poverenej vlády. Uplatnili si mandát poslanca, ktorý získali v parlamentných voľbách v roku 2020. Informáciu o uplatňovaní a zániku mandátu poslancov NR SR predložila v utorok predsedníčka mandátového a imunitného výboru Anna Andrejuvová (OĽANO). Z parlamentu preto odišli poslanci, ktorí boli náhradníkmi.

Najviac zmien nastalo pri poslancoch zvolených za OĽANO. Do NR SR sa vrátil expremiér Eduard Heger, tiež exministri Jaroslav Naď, Roman Mikulec, Ján Budaj, ako aj bývalý štátny tajomník rezortu zahraničných vecí Andrej Stančík. Parlament po ich príchode opustili Sebastián Kozarec, György Gyimesi, Vladimír Zajačik, Vojtech Tóth a Peter Cseh.

Do parlamentu sa vrátili aj exminister práce Milan Krajniak a bývalý vicepremiér Štefan Holý (obaja Sme rodina), odišli z neho preto Eva Hudecová a Jozef Hlinka. Aj šéfka Za ľudí a bývalá vicepremiérka Veronika Remišová prišla do NR SR, kde vymenila Miriam Šutekovú.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zároveň informoval, že návrhy zákonov, ktorých jedinými predkladateľmi boli poslanci Cseh, Gyimesi a Šuteková, sú bezpredmetné a už nie sú v programe.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik