RAFAJ: Naďalej môžeme očakávať len politiku prívesu k Bruselu a Washingtonu
16 | 05 | 2023 I Ladislav Kováčik

Rafael Rafaj, bývalý poslanec Národnej rady SR a súčasný predseda Odborného tímu pre kultúru a médiá strany Republika, si myslí, že s nástupom nového vládneho kabinetu pod vedením Ľudovíta Ódora sa nič nezmení z hľadiska vlasteneckého či národného záujmu. Politik sa tak vyjadril na svojom facebooku.

Rafaj upozorňuje, že o národno-štátnom záujme z prvých plánov úradníckeho kabinetu Zuzany Čaputovej a jej „predĺženej ruky“ Ľudovíta Ódora zatiaľ nepadlo ani slovo. To, že nebudeme mať už kabaret, ale kabinet nestranných a nehádaných zjavne nestačí. Je to len slabučká náplasť, ktorá hlavnú ranu a chorobu Slovenska – potláčanie národných záujmov s uprednostňovaním tých cudzích – nevylieči, a zrejme ani nezmierni,“ konštatuje Rafaj.

Z vlasteneckého, národného či štátno-republikového záujmu sa podľa bývalého poslanca príchodom novej úradníckej „metly“ na Úrad vlády SR nič nemení. Naďalej môžeme podľa neho očakávať len politiku „prívesu k Bruselu a Washingtonu bez vlastnej, slovenskej vízie“.

Podľa Rafaja je jasné, že zmena kurzu do bezpečného domovského slovenského prístavu sa udeje až v predčasných voľbách, ak si voliči uvedomia fundamentálny problém a kardiálne riešenie súčasných problémov, pričom dajú hlas nielen odbornosti (mozog), ale aj vlastenectvu (srdce), lebo „Slovensko a slovenský národ potrebujú ideálnu vyváženosť oboch energií pri službe svojim a nie cudzím“.

Rafaj si tiež všíma, že až „v Budíne aj Pešti“ zaregistrovali, že na „Felvidéku“ bude po prvý krát premiérom etnický Maďar. Politik Republiky si však myslí, že s maďarským premiérom Viktorom Orbánom si napriek tomu vôbec nesadnú.

V závere príspevku Rafaj poukazuje na to, že „rezidentke“, teda Čaputovej, sa celkom dobre podarilo prekryť Medzinárodný deň rodiny, teda tej tradičnej, ktorú tvoria muž, žena a deti.

Čo očakáva prezidentka od novej vlády?
Prezidentka Zuzana Čaputová od novej úradníckej vlády očakáva „čo najlepší a čo najpragmatickejší výkon“. Tvrdí, že Slovensko čelí „epidémii populizmu a klamstiev“, preto dúfa, že noví ministri budú súčasťou protiváhy proti týmto javom, budú... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik