Orbán opäť hviezdi
16 | 05 | 2023 I Milan Laca

Orbán prirovnal vedenie Európskej únie k Hitlerovi. Povedali mu, že Maďarsko môže ísť vlastnou cestou.

Český minister zahraničia Jan Lipavský kritizoval vyjadrenia maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý porovnával európsku integráciu s Hitlerovými plánmi na európsku jednotu. Informuje o tom Euractiv.

Orbán o snoch

V západomaďarskom meste Veszprém Orbán povedal, že Adolf Hitler tiež sníval o európskej jednote a následne sa priklonil k myšlienke „ešte užšej únie“. Orbán tiež porovnával plány EÚ na obmedzenie práv členov Únie so zámermi Hitlera.

Napísali o nás: Rusko zopakovalo hrozbu pre Slovensko!
"Ukrajina potrebuje podporu Slovenska, preto bude pokračovať, povedal v pondelok nový minister obrany SR Martin Sklenár. Ruská štátna agentúra Ria Novosti však pripomenula nótu z minulosti. "Ukrajina potrebuje našu podporu, my potrebujeme našu... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Nebol sám

"Byzantínci, Karol Veľký, Bismarck, Napoleon a Hitler - všetci, aj keď v rámci rôznych princípov, snívali o európskej jednote a následne sa obrátili k myšlienke "ešte užšej únie." Plán nejako zlyhá a budú tým trpieť iba Európania,“ povedal Orbán.

Česká kritika

Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský mu odpovedal počas televíznej debaty v Českej televízii. "Nikto nenúti Maďarov, aby boli súčasťou tejto komunity, ak sa cítia nepríjemne," komentoval Lipavský.  Česká eurokomisárka Věra Jurová, ktorá sa tiež zapojila do debaty, povedala, že povesť Maďarska každým takýmto vyhlásením trpí. Na otázku moderátora, či ešte stále považuje Maďarsko za demokratickú krajinu, Jurová odpovedala: "Pochybujem, že Maďarsko je demokratická krajina. Mám o tom dlhodobé pochybnosti."

Turci budú voliť prezidenta v druhom kole
Turecko vyhlásilo druhé kolo prezidentských volieb. Ústredná volebná komisia stanovila pre druhé kolo dátum 28. mája Nezískali väčšinu "Naša organizácia sa rozhodla na základe súčasnej situácie, keď žiadny kandidát nezískal 50 percent... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik