Napísali o nás: Rusko zopakovalo hrozbu pre Slovensko!
15 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

"Ukrajina potrebuje podporu Slovenska, preto bude pokračovať, povedal v pondelok nový minister obrany SR Martin Sklenár. Ruská štátna agentúra Ria Novosti však pripomenula nótu z minulosti.

"Ukrajina potrebuje našu podporu, my potrebujeme našu pomoc, takže naša podpora bude pokračovať," povedal Sklenár počas tlačového vyhlásenia, na ktorom sa zúčastnili všetci členovia nového slovenského kabinetu vymenovaní v pondelok.

Zelenskyj pýtal, my "ovce" sme dali

Volodymyr Zelenskyj počas rokovaní 9. februára na okraj summitu EÚ v Bruseli oficiálne požiadal dnes už bývalého slovenského premiéra Eduarda Hegera, aby Ukrajine dodal slovenské stíhačky MiG-29. Heger mu povedal, že Slovensko urobí maximum, aby tejto požiadavke vyhovelo. V apríli Slovensko dokončilo presun stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Bývalý premiér Robert Fico , šéf opozičnej strany Smer , tvrdil, že stíhačky MiG-29 boli odovzdané Ukrajine v hrubom rozpore s ústavou krajiny.

PORUŠIL Naď v súvislosti so stíhačkami infozákon?
Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď sa v relácii TA3 V politike vyjadril, že budúci pondelok zverejní právnu analýzu k stíhačkám MiG-29 darovaným Ukrajine. Reagoval tak na poslanca Národnej rady SR Erika Tomáša (Hlas-SD), ktorý... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Hra s ohňom?

Rusko už predtým poslalo nótu krajinám NATO kvôli dodávkam zbraní Ukrajine. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Ukrajinu, sa stane pre Rusko legitímnym cieľom. Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie uviedlo, že krajiny NATO sa dodávkami zbraní Ukrajine "zahrávajú s ohňom". Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov poznamenal, že pumpovanie Ukrajiny zbraňami zo Západu neprispieva k úspechu rusko-ukrajinských rokovaní a bude mať negatívny vplyv. Lavrov uviedol, že USA a NATO sú priamo zapojené do konfliktu na Ukrajine, „vrátane nielen dodávok zbraní, ale aj výcviku personálu... vo Veľkej Británii , Nemecku,Taliansko , iné krajiny“.

Skartovači všetkých krajín spojte sa - Remišová končí
Dalo sa čakať. Oni sú tak (s)prostoduchí, že nič iné ani nebolo na programe dňa. Aktuálne foto na titulke pred Remišovej ministerstvom uverejnil na sociálnej sieti Martin Dorčák - HLAS - sociálna demokracia. Skartácia (z talianskeho scarto ,... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik