Jadrová panika na Ukrajine! (VIDEO)
15 | 05 | 2023 I Milan Laca

Západnú Ukrajinu zachvátila panika v dôsledku výbuchu nábojov s ochudobneným uránom.

"Snažia sa zmapovať stopu rádioaktívneho oblaku"

Panika 

Občania na západe Ukrajiny sú v panike po výbuchu nábojov s ochudobneným uránom v zbrojnici v Chmeľnickom. Obyvatelia masovo opúšťajú nebezpečné územia. Vo vybuchnutých skladoch by sa, podľa viacerých expertov, mohla nachádzať aj munícia s ochudobneným uránom, ktorú dodala Veľká Británia. To všetko vyvolalo vlnu diskusií, že oblasť, kde došlo k výbuchu, môže byť kontaminovaná. Na sociálnych sieťach sa dokonca objavili zábery, ktoré údajne naznačujú zvýšenie radiácie.

Výbuch skladov v Chmeľnickom

Zisťujú

V Chmeľnickom, aj v Ternopile pracujú dozimetrické hliadky po zvýšení úrovne radiácie v mestách. „Súdiac podľa informácií miestnych webov, v mestách na západnej Ukrajine vládne panika. Obyvatelia sociálnych sietí radia priateľom a známym, aby evakuovali deti z okolitých dedín,“ píše MK.RU. Článok tiež naznačil, že podľa medializovaných informácií bola v Chmeľnickom zaznamenaná zvýšená úroveň gama žiarenia. Naďalej však rastie.

Rusi udreli

Už skôr vyšlo najavo, že po útoku na sklad Ozbrojených síl Ukrajiny v Chmeľnickom 12. mája, bol zaznamenaný skok v úrovni radiácie. Predpokladalo sa, že v mieste skladu munície by mohli byť náboje s ochudobneným uránom. V uliciach mesta sa objavili aj radiačné hliadky..

Prílev zbraní pre Kyjev sa nezastaví
Šéf diplomacie EÚ Borrell podporil dodávky zbraní s dlhým doletom na Ukrajinu. Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell podporil dodávky zbraní dlhého doletu na Ukrajinu. Vyhlásil to po... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik