Chmelár o úradníckej vláde. TOTO vás prekvapí
15 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Politológ a historik Eduard Chmelár v súvislosti s úradníckou vládou pripomína dôležitý fakt.

"Keď Zuzana Čaputová tvrdí, že jej prezidentská vláda "odráža pestrosť a rozmanitosť našej spoločnosti", iba tým dokazuje, že polovicu slovenskej spoločnosti absolútne nevníma." Poukazuje na vnímanie prezidentky Chmelár.

"Ani citlivo, ani hrubo, jednoducho ju neregistruje, v novom kabinete sú iba zástupcovia provládnych prúdov. Navyše, keď sa opakovane hlási k tomu, že "zostavovanie vlády bola radosť", hlási sa k porušeniu ústavy a elementárnych zvyklostí parlamentnej demokracie, pretože podľa týchto pravidiel vládu zostavuje premiér, nie prezidentka, ona ju môže iba vymenovať." Dopĺňa vo svojom statuse.

Mainstream šalie

"Keďže mainstreamové médiá si neplnia svoju úlohu strážcov demokracie a namiesto toho sa novej moci podlizujú, že to bude "najlepšia vláda v dejinách" (Marián Leško), musíme túto skutočnosť neustále pripomínať: táto garnitúra permanentne šliape po ústave a nová vláda vznikla nelegitímnym spôsobom. Myslite na to, keď pôjdete k volebným urnám."  Pripomína v závere.

Čo očakáva prezidentka od novej vlády?
Prezidentka Zuzana Čaputová od novej úradníckej vlády očakáva „čo najlepší a čo najpragmatickejší výkon“. Tvrdí, že Slovensko čelí „epidémii populizmu a klamstiev“, preto dúfa, že noví ministri budú súčasťou protiváhy proti týmto javom, budú... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik