Rúti sa na nás BENEDIKT! Na toto sa pripravte
13 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Nepriaznivé počasie nám nedá vydýchnuť ani cez víkend. Aktuálne naše územie ovplyvňuje tlaková níž Andreas, no zároveň sa k nám blíži ďalšia tlaková níž. Ako informuje imeteo.sk, už v nedeľu k nám prinesie výraznejšie zrážky, vyskytovať sa budú aj búrky.

Tlaková níž Andreas, ktorá ovplyvnila počasie od Francúzska až po Slovensko, ľudí potrápila hlavne v Taliansku a Rakúsku. Veľké úhrny zrážok tam spôsobili zosuvy pôdy aj povodne.

Sotva však jedna níž odchádza, už sa k nám mieri ďalšia. Nazvali ju Benedikt a do Európy prinesie búrlivé počasie. Výrazný dážď zasiahne hlavne Balkán, no počasie ovplyvní aj na Slovensku. 

„Okolo tejto tlakovej níže však bude do Európy prúdiť vlhší a teplejší vzduch, ktorý sa počas dňa bude labilizovať a v tomto vzduchu budú vznikať početné prehánky a búrky. Búrky sa počas soboty a nedele očakávajú od Francúzska až po naše územie. Nás však predovšetkým zasiahne dážď,“ uvádzajú odborníci.

Rozsiahle zrážkové pole by malo začať ovplyvňovať počasie na juhozápadnom Slovensku v nedeľu okolo poludnia. „Počas nedeľňajšieho večera by sa malo postupne rozpršať na celom našom území,“ predpovedá imeteo. Ako dodáva, upršaný na našom území bude aj celý pondelok, úhrn zrážok bude priemerne od 10 do 20 mm zrážok.

Heger priznal: MATOVIČA SO SULÍKOM SOM NEZVLÁDOL
Celá vláda bola krehká pre hádky Sulíka a Matoviča. V sobotu (13. 5.) to uviedol dosluhujúci dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Priznal si zlyhanie v tom, že si od začiatku myslel, že ich zvládne.... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik