Fíni: Koniec lacných nákupov v Rusku (VIDEO)
14 | 05 | 2023 I Milan Laca

Takto vyzerá ten ruský ekonomický kolaps! Fíni sa sťažujú, že im nepovoľujú vstup do Ruska pre lacný benzín a potraviny.

Helsingin Sanomat: Rusko začalo rušiť víza Fínom, ktorí idú nakupovať benzín a potraviny.

Nie sú vítaní
Niektorí obyvatelia Fínska sa začali sťažovať, že ich už nepustili do Ruska, píšu noviny Helsingin Sanomat . „Od štvrtka ruská pohraničná stráž ruší Fínom víza a vracia ich späť,“ píše sa v článku.
 
Začala sa ďalšia ofenzíva, tentoraz na Európu
"Migrantov v Stredozemnom mori prudko pribudlo. To som ešte nevidel, čuduje sa šéf Frontexu" podľa českého spravodajského webu novinky.cz. Množstvo migrantov prichádzajúcich do Európskej únie cez centrálnu časť Stredozemného mora vzrástlo podľa... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Ivan Brožík
Cez hranice neprejdú
Ako pre noviny povedal jeden z obyvateľov Fínska, 12. mája sa rozhodol ísť do Vyborgu natankovať a kúpiť potraviny. Zastavili ho však na ruských hraniciach a požiadali, aby uviedol osobu, ktorá víza vydala. Muž povedal, že ich kúpil od fínskej spoločnosti. Potom ho požiadali, aby uviedol pozývajúcu stranu v Rusku. "Nemohol som správne napísať meno pozývajúceho, pretože neviem po rusky," vysvetlil Fín. V dôsledku toho mu vrátili pas so zrušenými vízami.
Koniec 
Podľa  Helsingin Sanomat, Fíni často cestujú do Ruska na obchodné víza, natankovať benzín alebo nakupovať. Ale podľa ruských zákonov návšteva čerpacej stanice alebo obchodu nespĺňa podmienky na služobnú cestu.
Fínsko upevňuje svoje hranice s Ruskom
Napriek tomu nárast
Začiatkom mája hlásila ruská pohraničná služba FSB prudký nárast počtu ciest cudzincov do Ruska v prvom štvrťroku tohto roka. V januári až marci to bolo najviac občanov Fínska a Estónska. 
 
Portugalský parlament po dlhom boji legalizoval eutanáziu
Rozhodnutie povoliť umieranie s pomocou lekárov rozdelilo hlboko katolícku krajinu, informuje The Guardian. Portugalsko po dlhom boji v piatok schválilo zákon, ktorý legalizuje eutanáziu pre ľudí vo veľkom utrpení a s nevyliečiteľnými... Čítať ďalej
13 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik