Potvrdia svoju povesť traja zamrznutí Pankrác, Servác, Bonifác?
12 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Aké počasie nás čaká na najbližšie dni sa dozviete z článku.

V máji už je zväčša veľmi teplé počasie, napriek tomu však musíme uprostred jari počítať s dňami, ktoré pravidelne prinášajú citeľné ochladenie. Podľa pranostiky nastáva pokles teploty na zmrznutých – Pankráca, Serváca a Bonifáca. Po slnečných a teplých dňoch prichádza zmena. Vrtošivé počasie prinesie dážď a vo vyšších polohách dokonca aj sneženie.

Môže aj nasnežiť

Zatiaľ čo v posledných dňoch sme si užívali teploty okolo 20 °C, piatok prinesol oblačné až zamračené počasie klesnú na úroveň 11 °C až 16 °C. .Zrána na severe a východe bude oblačnosti aj menej. Na väčšine územia, okrem severu a východu, treba počítať s prehánkami či dažďom. V polohách nad 1800 metrov bude snežiť. Informuje portál iMeteo.Teplejšie bude len na Zemplíne, Šariši a Above. Tam teploty vystúpia od 16 °C do 21 °C. Do toho bude fúkať prevažne východný až juhovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s. Na juhozápade môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť do 14 m/s, čo je približne 50 km/h.

Aké leto nás čaká? Meteorológovia bijú na poplach: Pripravte sa na najhoršie!
Po relatívne teplej zime, ktorá však akoby nechcela odísť, prišli konečne príjemné teploty. Podľa meteorológov sme na Slovensku dokonca zaznamenali prvý letný deň. Ale čo leto? Bude rovnako horúce a suché, ako to minulý rok? Prognózy odborníkov... Čítať ďalej
08 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Bude aj horšie

V sobotu sa ochladí ešte viac. Maximálne denné teploty vystúpia len do 17 °C a poklesne aj hranica sneženia. Snežiť môže už v nadmorskej výške 1600 metrov. A počítať treba aj s mračnami a dažďom, a to po celý víkend.

„Na tohtoročné tridsiatky si tak ešte počkáme. Naša dlhodobá predpoveď počasia naznačuje, že sa ich nedočkáme ani uprostred tretej májovej dekády,“ uzatvára vyhliadku na najbližšie obdobie iMeteo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik