Spáchala Zuzana Čaputová zločin? Pýta sa Ľuboš Blaha
09 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Zuzana Čaputová podviedla Slovensko - keby úradnícku vládu vymenovala pred mesiacom, voľby by boli ešte koncom júna. Prečo to urobila až teraz? Zaujímavú otázku predostrel na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

"Vyhovárať sa na Vlčana a jeho zlodejinu neobstojí. Čaputová bola o tejto krádeži informovaná už pred niekoľkými týždňami. Urobila niečo? Nie. Neoznámila to verejnosti, naopak, škandál ututlávala. Neodvolala okamžite Hegerovu vládu, naopak, robila si výletíky do Kyjeva. Z toho je zjavné, že jej Vlčanova lúpež neprekážala. Rovnako ako jej predtým neprekážali kšefty Mikulca či porušenie ústavy zo strany Káčera a Naďa." Rozvíja svoju úvahovú otázku Ľuboš Blaha.

Toto nie je o Vlčanovi

"Tento Matovičov tragéd je len zámienkou na to, aby si americká ambasáda mohla do vlády dosadiť svojich ľudí. Už sa pomaly dozvedáme, kto bude v Čaputovej vláde - rezort obrany povedie Naďov človek a rezort vnútra bývalý Dzurindov minister. Ideme ďalej - zahraničie povedie americký fanatik a premiér bude Miklošov káder, ktorý tvrdo obhajoval pinochetovský neoliberálny druhý dôchodkový pilier." Hodnotí politik Smeru-SSD.

Neoliberalizmus, vojna a Amerika

"Tri základné parametre Čaputovej vlády. A madam sa ani neunúva spýtať sa na názor parlamentu. Bravó! V parlamentných demokraciách si žiaden prezident nikdy nedovolil nominovať si vlastných ľudí - ministri v úradníckej vláde sú vždy výsledkom dohody parlamentných strán. Pozrite sa na skúsenosti z Česka. To, čo dnes Čaputová pácha, je protidemokratická uzurpácia moci. Takto pošliapať parlament sa ešte žiaden prezident neodvážil. Zbláznila sa?" Pýta sa Blaha.

Zmätená je z toho aj pravicová tlač

 "Tkačenko v Sme jednoznačne vyhlásil, že Čaputová nemôže vynechať parlament, a že má povinnosť hľadať dôveru v parlamente. Tkačenkova kolegyňa zo Sme však vrieska, že Čaputová je hrdinka ľudu, keď kašle na požiadavky opozície na skoršie voľby, veď načo by rešpektovala parlament a demokraciu - viva la tiranía! " Smutne konštatuje autor textu a pokračuje...

Keby na Slovensku ešte fungovali nezávislé orgány

"... už dávno by vyšetrovali Zuzanu Čaputovú za to, že dva týždne ututlávala Vlčanovu krádež. Neohlásila zločin! Vyšetrovali by taktiež závažné podozrenie, že Čaputovej nominácie vznikajú na americkej ambasáde. Vyšetrovali by, či ignoráciou parlamentu nejde zo strany Čaputovej o štátny prevrat a zneužitie právomoci verejného činiteľa." Konštatuje Ľuboš Blaha.

Ale nie

Podľa ľuboša Blahu a jeho názorov, ktoré aktuálne zverejnil na sociálnej sieti, "Čaputová je chránená Spojenými štátmi, a tak sa nič vyšetrovať nebude. Budú sa ďalej posielať zbrane na Ukrajinu a ututlávať zločiny pravičiarov - o nič iné nejde. Čaputovej vláda je kolosálny podvod na občanoch. Progresívne Slovensko v tandeme s americkou ambasádou jasne ukazuje, že majú demokraciu úplne na háku. Spravodlivosť si vás nájde, pani Čaputová. Don't worry" Znie Blahov odkaz prezidentke.

Marek Maďarič: Hrali sa na demokratov, no v skutočnosti dopadli ako neúspešní pučisti
Mala to byť najlepšia vláda v histórii Slovenska. Vlastne aj bola, lebo tak ju hneď pri vzniku sebavedome charakterizoval vtedajší víťaz volieb a novopečený premiér Igor Matovič. Napísal v komentári prestandard.sk Marek Maďarič. Text preberáme z... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik