Smer navrhuje cestu von z HEGERO-ČAPUTOVSKÉHO CHAOSU
05 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Požadujeme predčasné voľby 1. alebo 8. júla! Slovensko sa kvôli Hegerovi a Čaputovej ocitlo v takom chaose, že iná možnosť neexistuje. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha.

OĽaNO sú zlodeji, Demokrati sú mŕtvoly, Progresívci sa bez mandátu derú k moci a Čaputová rieši garderóby

"Po tom, čo Robert Fico odhalil zlodejinu ministra Vlčana a Budaja, Hegerova vláda definitívne skončila. Vyplašený Heger hneď nabehol do RTVS, kde zneužil verejnoprávny priestor na to, aby útočil na Smer a žobronil, nech ho nechajú vo funkcii. Nič trápnejšie som v živote nevidel. Tým len potvrdil, že je odpísaný. Čaputová ho v stredu odvolá a vymenuje úradnícku vládu na čele s niekým, kto je prepojený s jej domovským Progresívnym Slovenskom," prognózuje opozičný poslanec.

Špekuluje sa o neoliberálovi Ladislavovi Ódorovi, čo by podľa Blahu v zásade znamenalo, že Slovensku bude niekoľko mesiacov bez akéhokoľvek mandátu vládnuť Progresívne Slovensko.

"Káčer okamžite pochopil, že Heger je politická mŕtvola a už sa aj pakuje z vlády. Dúfa, že keď sa dištancuje od Demokratov, Čaputová ho nechá vo funkcii - možno sa tak aj dohodli, veď sú na orbite tej istej ambasády," komentuje udalosti politik.

FICO: Čaputovej vizitka! Totálny chaos a rozklad štátu. Hlboká ústavná a politická kríza
Žneme úrodu, ktorú zasiala prezidentka Zuzana Čaputová, keď sa rozhodla neschopnú a odvolanú vládu nechať pri moci až do 30. septembra 2023. Úroda sa dá pomenovať stručne – totálny chaos a rozklad štátu. Hlboká ústavná a politická kríza. Znižovanie... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Väčší chaos už podľa Blahu ani nemôže existovať. Hegerova vláda nestojí pred otázkou, či politicky prežije, ale skôr, či za svoje zlodejiny neskončí v base - Vlčan a Budaj tam majú seriózne nakročené, upozorňuje.

"Matovič medzitým vykrikuje, že Vlčan je Hegerov človek, čo je bohapustá lož. Vlčana si ako svojho poradcu vybral Matovič ešte ako premiér - táto zlodejina padá na hlavu OĽaNO a Matoviča. Summa summarum - OĽaNO sú zlodeji, Demokrati sú mŕtvoly, Progresívci sa bez mandátu derú k moci a Čaputová rieši garderóby," vymenoval Blaha. 

Slovensku unikát - padá vláda, ktorá už padla

Smer v piatok v parlamente predložil návrhy na riešenie zdražovania. "Kým vláda uvrháva Slovensko do chaosu, my ponúkame riešenia sociálnej krízy. Máme riešenie aj na vládnu krízu. Robert Fico predložil úplne jasný návrh - nech sú voľby už o dva mesiace. Ústavne to nie je žiaden problém. Nie je predsa možné, aby si Čaputovej vláda uzurpovala moc bez akéhokoľvek mandátu až do septembra - môže to urobiť jedine s podporou parlamentu a na to musí byť schválený júlový termín volieb," konštatuje Blaha.

Prezidentka Čaputová musí zároveň podľa smeráka zvolať okrúhly stôl všetkých predsedov parlamentných politických strán a dohodnúť sa na riešení.

"Slovensko potrebuje upokojiť. Smer ponúka cestu, ako von z krízy. Čaputová by si mala dobre rozmyslieť, čo urobí - ak neprijme nás návrh, môže to byť najväčšia chyba v jej politickej kariére. Preberie plnú zodpovednosť za chaos. Je tu opäť nádej na rýchlu zmenu, priatelia. Žiaden september, ale júl! Už stačilo zlodejov z OĽaNO aj extrémistov z PS. Nech ľudia rozhodnú - už sa toľko tej demokracie nebojte, liberáli! Ale aj tak sme na Slovensku unikát - padá vláda, ktorá už padla. Prosím vás, koľkokrát musí Heger padnúť, aby sa konečne odpratal?" Uzavrel Blaha svoj status otázkou.

Prezidentka sa rozhodla zatiaľ držať BOBRÍKA MLČANIA
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vie, ako bude postupovať v súvislosti s aktuálnou vnútropolitickou krízou. Verejnosti však svoje kroky chce predstaviť až po tom, ako s nimi oboznámi dočasne povereného predsedu vlády SR Eduarda Hegera a predsedu... Čítať ďalej
05 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik