Objavil sa ďalší záhadný balón
02 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Američania sledujú ďalší záhadný balón. Podľa spravodajského webu ČR - novinky.cz americká armáda od minulého týždňa sleduje ďalší neznámy balón nad Spojenými štátmi. Záhadný objekt už preletel nad Havajskými ostrovmi a teraz mieri smerom k Mexiku. Podľa amerických činiteľov zatiaľ nie je zrejmé, komu balón patrí.

Armáda je podľa dostupných informácií pripravená objekt zostreliť, ak by sa príliš približoval k pevnine, povedali traja predstavitelia Spojených štátov televíznej stanici NBC News .Tí dodali, že hoci o pôvode balóna zatiaľ jasno nie je, podľa všetkého zrejme nepatrí Číne. Nie je ani jasné, či ide o meteorologický balón, alebo iný typ podobného zariadenia.

Objekt podľa doterajších zistení zrejme nepredstavuje hrozbu pre leteckú dopravu ani pre americkú národnú bezpečnosť a zatiaľ neletel nad žiadnymi spravodajsky citlivými oblasťami.

Čínsky objekt zostrelili

Správa o neznámom balóne prišla niekoľko mesiacov po tom, čo sa nad Spojenými štátmi objavil rad lietajúcich objektov, vrátane čínskeho balóna. Ten Američania zostrelili vo februári pri pobreží Južnej Karolíny s tým, že išlo o špionážne zariadenie.

Peking vtedy tvrdil, že išlo o zablúdený meteorologický balón. Predstavitelia USA odkázali, že Čína používa balóny ako prostriedok na špionáž alebo testovanie americkej reakcie najmenej od roku 2017.

Podľa vtedajšieho oznámenia amerických úradov bolo toto zariadenie schopné získať informácie z citlivých vojenských miest.

Panika v USA: Za posledné dva mesiace SKRACHOVALA už tretia veľká banka
Americké finančné úrady zatvorili v pondelok problémovú kalifornskú banku First Republic Bank. A dohodli sa na predaji jej aktív banke JPMorgan Chase. Informuje o tom TASR First Republic je tak treťou veľkou americkou bankou, ktorá zlyhala za... Čítať ďalej
01 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik