"Zemetrasenie" v Hlase kvôli uniknutej nahrávke. Ako to teda je?
17 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Za jeden diskusný stôl si na pôde mimovládnej organizácie Wetzler institute sadli poslanci Juraj Krúpa (SaS), Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Peter Kmec (Hlas-SD), aby hovorili o zahraničnej politike Slovenska.

Tá podľa Petra Kmeca má byť ukotvená na západe, všetko ostatné je „samovražda“ a tak to treba komunikovať aj voličom. Ani zahraničná politika Hlasu voči Rusku nechce byť konfrontačná, no ani ústretová. Na to Tomáš Valášek prehlásil, že ich takmer úplná názorová zhoda je dôkazom budúcej spolupráce. V Hlase sa po tejto diskusii „triasla zem“ a Peter Kmec už nie je zahraničným tajomníkom Hlasu, na čo reagoval vyhlásením aj Peter Pellegrini.

Slovensko ako užitočný idiot

„Spoločnosť sa zjednotila čo sa týka nášho ukotvenia v západných štruktúrach,“presviedča Peter Kmec zvyšnýc diskutérov.

Peter Kmec, reprofoto FB (@Peter Kmec)

„Všetky tieto snahy o hľadanie alternatív je samovražda pre Slovensko. To musíme vysvetľovať aj našim voličom, či už ľavicovým, alebo pravicovým. Suverénna politika v čase globalizácie už neexistuje,“ myslí si Peter Kmec, ktorý s Jurajom Krúpom súhlasil v tom, že pre Rusko je Slovensko dôležité iba v úlohe užitočného idiota, ktorý bude rozbíjať európsku jednotu.

Všetky stíhacie lietadlá MiG-29 zo Slovenska sú už na Ukrajine
Slovensko už odovzdalo Ukrajine všetkých 13 avizovaných stíhacích lietadiel MiG-29. Po štyroch kusoch, ktoré boli prepravené v marci tohto roka, ukrajinským silám úspešne odovzdalo aj ostatných deväť kusov. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Nechcú byť kontroverzní

„Čo sa týka zahraničnej politiky, budeme sa vyhýbať kontroverznej debate v predvolebnej kampani. Ukazuje sa, že ak naskočíme na túto konfrontačnú notu radikálnych politických strán, tak budeme ťahať za kratší koniec,“vysvetľuje Kmec stratégiu Hlasu.

Nehovorí on o studenej vojne?

„Myslím, že je to aj generačný problém, že ono to postupne bude odchádzať, ten optimistický pohľad na Rusko a budeme musieť budovať nejaké bariéry nie spolupráce, nie otvorenej konfrontácie, ale do iných spôsobov komunikácie,“ vysvetľuje Kmec, ako si zrejme v Hlase predstavujú svoj postup voči Rusku.

Tomáš Valášek / TASR - Pavel Neubauer

Tomáš Valášek súhlasí

Podľa Tomáša Valáška z PS platí hláška Roberta Fica o spájaní SaS, PS a Hlasu do koalície, pretože on sám súhlasí s 95-timi percentami toho, čo odznelo.

„Sme tu traja, ktorí tu sedíme, máme na 95 percent vecí rovnaké názory,“ dosvedčil Kmec.

Kmec vyvodil dôsledky

„Dnes som požiadal predsedu HLASu Petra Pellegriniho o uvoľnenie z funkcie zahraničného tajomníka HLASu. Uvedomujem si, že moje vyjadrenia v akademickej diskusii, hoci výrazne skreslené účelovým zostrihom vo zverejnenom videu, neboli v súlade s oficiálnou líniou strany. Želám si, aby HLAS vo voľbách uspel, ostávam v jeho poslaneckom klube a budem sa venovať svojej poslaneckej agende,“ informoval poslanec Kmec na svojom Facebookovom profile v pondelok na poludnie v reakcii na uniknuté video.

Politológ: Na Slovensku môže vzniknúť nepredstaviteľná koalícia
Andrej Danko niekoľkokrát povedal, že má obavy z toho, ako to bude vyzerať po jesenných voľbách. Všetko nasvedčuje tomu, že „na jednu palubu“ sa dostanú strany, ktorých kombináciu si volič doposiaľ nevie predstaviť. Vidí to tak aj politológ Tomáš... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Presvedčí vás Kmecov šéf?

„Zahraničná politika HLASu je jasná a nemenná - na prvom mieste musia byť slovenské národné záujmy a suverénna proslovenská politika. A rovnako je nám jasné, že o budúcej vláde rozhodnú výlučne ľudia vo voľbách,“ snaží sa veci uviesť na pravú mieru Peter Pellegrini, predseda Hlas-SD.

FB/Peter Pellegrini

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik