Kmec reaguje na video Mladých sociálnych demokratov
18 | 04 | 2023 I Mária Škultétyová

Po videu, čo uniklo z debaty, v ktorej poslanci Krúpa (SASKA), Valášek (PS) a Kmec (HLAS) hovorili o zahraničnej politike,  Mladí sociálni demokrati dospeli  k záveru, že Kmec sa otvorene prihlásil ku koalícii HLAS, PS a SASKA. Ten žiada o uvoľnenie z funkcie.

Z jeho vyjadrení bolo vidieť, že sa poriadne odklonil od názorov, ktoré HLAS doteraz prezentoval. „Suverenita krajín v čase globalizácie neexistuje, žiadna krajina nie je suverénna,“ povedal.

A na inom mieste zas hovorí: „Pre Rusko je Slovensko dôležité iba vtedy, ak hráme úlohu užitočného idiota.“ Ináč povedané, ak v Rusku vidíme  dôležitého ekonomického partnera, tak sme užitoční idioti. Celkom slušné vyjadrenie. Nemusíme prstom ukázať, koho tým myslel. A keď povedal: „Sme tu traja a na 95% máme rovnaké názory,“ Mladí sociálni demokrati si boli načistom.

Keď sa na tlačovej besede HLAS-u  novinár pýtal, ako to vlastne je,  poslanec Šutaj Eštok povedal, že Kmecovo vyjadrenie nebolo stanoviskom strany, že to bol jeho názor.

Na stránke Petra Pellegriniho sa objavil tento komentár:

Dnes som požiadal predsedu HLASu Petra Pellegriniho o uvoľnenie z funkcie zahraničného tajomníka HLASu. Uvedomujem si, že moje vyjadrenia v akademickej diskusii, hoci výrazne skreslené účelovým zostrihom vo zverejnenom videu, neboli v súlade s oficiálnou líniou strany. Želám si, aby HLAS vo voľbách uspel, ostávam v jeho poslaneckom klube a budem sa venovať svojej poslaneckej agende.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

"Zemetrasenie" v Hlase kvôli uniknutej nahrávke. Ako to teda je?
Za jeden diskusný stôl si na pôde mimovládnej organizácie Wetzler institute sadli poslanci Juraj Krúpa (SaS), Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Peter Kmec (Hlas-SD), aby hovorili o zahraničnej politike Slovenska. Tá podľa Petra Kmeca má byť... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik