Šéf Wagnerovcov spôsobil rozruch výzvou na ukončenie vojny
16 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Šéf Wagnerovcov Jevgenij Prigožin spôsobil rozruch verejnými výzvami na ukončenie vojny. S touto prekvapivou informáciou prišiel rkúsky verejno-právny web orf.at.

Majiteľ notoricky známej ruskej žoldnierskej skupiny Wagner Jevgenij Prigožin vyvolal rozruch textom o možnom konci vojny na Ukrajine.

Žiada sa dať bodku za vojnou

Najmä mnohé ukrajinské médiá sa odvolávali na víkendový blogový príspevok 61-ročného Prigožina, v ktorom sa uvádza: „Dnes je pre štátnu moc a pre spoločnosť potrebné dať za vojenskou špeciálnou operáciou nejakú veľkú bodku. “ Dokonca aj po viac ako roku ešte kruhy lojálne ku Kremľu v Rusku vo všeobecnosti označovali vojnu ako „špeciálnu vojenskú operáciu“.

Ciele „svojím spôsobom“ dosiahnuté

Prigožin v texte zverejnenom v piatok ďalej napísal: "Ideálnym variantom by bolo oznámiť koniec vojenskej špeciálnej operácie a vyhlásiť, že Rusko splnilo všetky svoje plánované ciele - a v niektorých ohľadoch sme ich aj skutočne dosiahli." A : „Pre Rusko vždy existuje riziko, že sa situácia na fronte po začatí (ukrajinskej) protiofenzívy môže zhoršiť.“ Tú experti očakávajú v najbližších týždňoch. Informuje web orf.at.

Vypukla vojna, ktorá nikoho nezaujíma
Desiatky mŕtvych, nálety a ťažké delostrelectvo v hlavnom meste, to je prvý deň vojny v Sudáne. Vojny, ktorá nikoho nezaujíma, vojny v krajine, kam do jej hlavného mesta Chartúmu určite nebudú lietať špeciály s politickými hercami na palube, v... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme