Ak niečo tvrdí "V.Remišová či R. Káčer", potom pravda bude niekde inde
13 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

"Akoby Voltaire tušil o Hegerovej vláde", píše na sociálnej sieti Juraj Blanár zo Smeru. Nuž, ale Juraj Blanár začal takto: "Nesúhlasím s tým, čo hovoríte, ale do smrti budem obhajovať vaše právo to hovoriť. Poznáte tento známy výrok filozofa Voltaira?"

"Predpokladám, že áno, lebo v súčasnosti sa zaň skrývajú mnohí, hoci ten ich boj za to, aby ste mali právo sa vyjadriť, vyzerá rôzne. Napríklad vypli web (weby - pozn. red. HD), aby ste boli uchránení inej pravdy, či iného pohľadu na realitu. Alebo chceli cenzurovať vaše vyjadrenia s tým, že vás označia za konšpirátora, hoaxera, dezinformátora. A kto rozhoduje o takomto označení? Nuž prirodzene, že vládna moc." Píše Juraj Blanár.

A čo tak takto?

"Mne však v tejto dobe napadol iný výrok Voltaira, ktorý na obmedzovanie slobody vyjadrovania reagoval pred viac ako 250 rokmi výrokom, ktorý platí stále: „Nepáči sa vám nejaká kniha? Vyvráťte jej názory. Unavuje vás? Nečítajte ju.“ Aké jednoduché. A týmto by sa mali riadiť aj tí, ktorí s radosťou nálepkujú iných. Lebo proti dezinformáciám treba postupovať hodnovernými informáciami, ale kto dnes už len verí ľuďom ako Jaroslav Naď či Eduard Heger? Dokonca mnohí ľudia reagujú na vyjadrenia V. Remišovej či R. Káčera, že ak niečo tvrdia títo politici, tak pravda je zrejme úplne niekde inde." Pokračuje autor statusu.

Vraj - "demokrati"

"Tam až sa dostali títo novodobí „demokrati“. Po absolútnej nedôvere vo verejnosti i parlamente sa stále opierajú o tú jedinú dôveru, ktorá im ostala, a tou je dôvera pani prezidentky. A preto to budú skúšať s cenzúrou, obmedzovaním slobody slova či zastrašovaním dovtedy, kým sa neskončí ich vraj demokratické vládnutie, pretože svoj mandát stratili už dávno a napriek tomu majú plné ústa demokracie. Ale pevne verím, že väčšina občanov Slovenska to pochopila a nenechá sa takto manipulovať." Končí svoj status na sociálnej sieti Juraj Blanár zo SMERu.

R. RAŠI: Slovensko musí do konca roka vyčerpať 20 mil. eur každý deň
Slovensko môže Európskej únii vracať rovnako veľký balík peňazí, ako je v pláne obnovy. „Máme nevyčerpaných približne 5,49 miliardy eur a ak by sme ich chceli vyčerpať všetky, každý deň, vrátane víkendov a sviatkov, by sme museli vyčerpať viac 20... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme