TARABA o MIKULCOVI: Oheň na streche je až vtedy, keď sa prehreší voči ZAHRANIČNÝM záujmom!
03 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda Života – Národnej strany Tomáš Taraba sa vo svojom najnovšom facebookovom príspevku vyjadril k poverenému ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi.

Milión dôvodov na odvolanie

V úvode príspevku Taraba konštatoval, že Mikulec bol v tomto volebnom období najviac odvolávaným ministrom, pričom pripomenul, že poslanci ho odvolávali sedemkrát.

Vždy sa ho zastávala koalícia, SaS a aj Zuzana Čaputová. Chceli z neho urobiť slovenského Cattaniho. Bol to pre nich ten najlepší minister lebo sa nádejali, že im odstaví opozíciu z cesty,“ tvrdí Taraba.

Bolo im pritom vraj jedno, že na jeho odvolanie existoval „milión“ dôvodov. Taraba spomína „bordel“ v rezorte, netransparentné zákazky či spolitizovanú políciu, „ktorej elitní chlapci zneužívajú ústavu a zákony častejšie ako zločinecká organizácia v Kolumbii“. Podľa Tarabu už asi ani nie je trestné stíhanie, kde by ústavný súd nekonštatoval, že sa tam pošliapalo po základných ľudských právach.

Nič z toho nevadilo Sulíkovi, Čaputovej a nikomu. Nevadilo im ani to, že sa Mikulec poslankyni Tabak vyhrážal v sms komunikácii s vulgárnym slovníkom. Pani Zuzana nič vtedy citlivo nevnímala, veď keď nejde o módnu prehliadku, nejde o nič,“ píše Taraba.

MIKULEC TVRDÍ, že je osoba s osobitným postavením, z funkcie neodíde
Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec trvá na tom, že v súvislosti s bezpečnostnou previerkou a dokumentmi NATO a Európskej únie neporušil zákon. Zopakoval, že na tento účel nepotreboval previerku. Odmieta, že by o ňu nepožiadal preto,... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Oheň na streche

Predseda strany Život ďalej pripomína, že líder SaS Richard Sulík povedal, že Mikulec bol najslabší minister a že tam nemá čo robiť. Spomína aj vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá už v súvislosti s Mikulcovou najnovšou kauzou pripustila aj vymenovanie úradníckej vlády.

Dôvod? Dovtedy pre nich najlepší minister nepozná zákon, že sa nemôže oboznamovať s utajovanými skutočnosťami a podľa NBÚ mal bez bezpečnostnej previerky 29-krát protizákonne nahliadnuť do dokumentov NATO,“ vysvetľuje ministrovu kauzu Taraba.

Záver? Ak slovenský minister zlyháva na všetkých frontoch právneho štátu týkajúcich sa Slovenska a Slovákov, je im to srdečne jedno. Ešte to podporujú. Ak sa prehreší voči zahraničným záujmom, je oheň na streche. Toto vypovedá o ich nastavení ešte viac ako o Mikulcovi,“ uzatvára Taraba svoj krátky kritický status.

Cigániková, Pčolinský, M.Kollár a Gyimesi sa vyjadrili k Romanovi Mikulcovi
Pokiaľ sa dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec oboznamoval s dokumentmi NATO a EÚ, mal mať certifikát o absolvovaní previerky. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedal podpredseda parlamentu a hnutia Sme rodina Peter... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik