Rusko varovalo Ameriku
27 | 03 | 2023 I Milan Laca

Rusko vyslalo dôležitý signál Spojeným štátom o Ukrajine. 

Global Times: Putinovo rozhodnutie o jadrových zbraniach bolo signálom pre Spojené štáty, aby nezasahovali do konfliktu na Ukrajine.

Varovanie 

Ako píše denník Global Times, „Moskva dúfa, že týmto krokom ukáže, že ak Washington a Západ budú naďalej zasahovať do ukrajinského konfliktu alebo začnú dodávať zbrane hromadného ničenia, Rusko bude pokračovať v prijímaní protiopatrení“. 

Putinovo ďalšie obvinenie
Putin označil dodávky zbraní Ukrajine za prekročenie červených čiar. Ruský prezident súhlasil s tým, že dodávky zbraní na Ukrajinu možno považovať za prekročenie červených čiar. Odpovedal tak na otázku Pavla Zarubina,autora programu „Moskva.... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Milan Laca

Opatrnosť

"Spôsob, akým Spojené štáty prijali správy o plánoch Ruska rozmiestniť jadrové zbrane v susednej republike, zároveň demonštruje túžbu Washingtonu „nedráždiť Moskvu. Pentagon reagoval na toto vyhlásenie veľmi opatrne a jeho vysoký predstaviteľ povedal, že Spojené štáty nevidia žiadne známky toho, že by sa Rusko pripravilo na použitie atómových zbraní," píše sa v článku. Biely dom zároveň očakáva, že dosiahne svoje ciele „opotrebovaním“ Ruska zásahom do konfrontácie na Ukrajine", zhrnul autor článku.

Ruský postoj

Prezident Putin koncom minulého týždňa oznámil, že Moskva a Minsk sa bez porušenia medzinárodných záväzkov dohodli na rozmiestnení taktických jadrových zbraní v Bielorusku. Zdôvodnil to tým, že Rusko robí to, čo už desaťročie robia Spojené štáty.  

Lietadlá NATO už operujú na Fínsko-Ruskej hranici
Krátko po tom, ako vo štvrtok Fínsko podpísalo zákon o pripojení k NATO, vstúpilo do fínskeho vzdušného priestoru americké prieskumné lietadlo. Lietalo po fínsko-ruskej hranici so zvláštnym zameraním na Petrohrad, strategické ruské prístavné mesto.... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!