VIDEO: ČESKÁ PREDSEDNÍČKA PEKAROVÁ SA VYZNAMENALA! Vysmiala novinára!
26 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Markéta Pekarová Adamová, predsedníčka poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky sa po dlhšej odmlke stala opäť virálnou. Tentokrát za to môže briefing s novinármi, kde šéfka Poslaneckej snemovne Českej republiky zareagovala na adresu populárnej čínskej značky a vysmiala novinára za značku mobilného telefónu. Nie je to prvé vyznamenanie Pekarovej. V minulosti vyzývala k iniciatíve: "Svetrom proti Putinovi!

Šéfka snemovne opäť „perlí“

Na rečníckom pultíku sa totiž v záplave všetkých tých mikrofónov objavil aj smartfón od spoločnosti Huawei, ktorý Pekarovú Adamovú dokonale zaskočil.

V spote, ktorý zaplavil sociálnych siete, povedala nasledujúce! 

Citujeme: „Niekto to nahráva ten hlas? Huawei jo? To ste sa... Fakt? To neviem, či je dobrý. Nemáte na iPhone?"

Huawei v nemilosti

Ako možno viete, predsedníčka Poslaneckej snemovne Parlamentu SR sa hlási medzi najväčších odporcov Číny a podporovateľov Taiwanu.

V minulosti napríklad Huawei vehementne kritizovala na základe vtedajšej správy Národného úradu pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť a pred používaním telefónov od tohto výrobcu varovala.

Aktuálne sa Markéta Pekarová Adamová chystá vyraziť na rozsiahlu zahraničnú cestu po Ázii. Kvôli obchodnej misii na Taiwan sa na jej hlavu zniesla vlna kritiky, pretože v situácii, keď sa ľudia musia uskromniť, je to podľa opozície skôr rozmar.

"Vám pripadá v poriadku a normálne, že predsedníčka Poslaneckej snemovne pani Pekarová, ktorá nás presviedča, že sa máme uskromniť a namiesto kúrenia si máme upliesť svetre, si každý mesiac pripíše na účet plus mínus 300 tisíc korún? To je čiastka, ktorú normálny človek nezarobí za rok," pýta sa na Twitteri iFender Leuchter.

VIDEO:

Nie je to vtip! Nová výzva: Svetrom proti Putinovi!

"Prosím, držme v ťažkých časoch spolu. Sveter nech je toho symbolom," uviedla Markéta Pekarová Adamová, predsedníčka poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky, poslankyňa a predsedníčka TOP 09. Vo video príspevku vyzýva k iniciatíve "Svetrom proti Putinovi." Nie je to vtip! Ide o bežný pletený sveter.

Sveter, by podľa nej mal byť vnímaný ako symbol boja proti Putinovi.

"Symbol, že keď sa každý kto môže uskromní, tak mu budeme menej financovať vojnu, pretože on z tých peňazí vojnu financiu. Každý jeden stupeň dole znamená 6 percent úspory a to už je dosť," myslí si Pekarová Adamová.

Markéta Pekarová Adamová chce ísť príkladom a uvádza, že zníži teplotu aj doma, aj v práci. A prosí všetkých, ktorí môžu, aby tak učinili tiež. A kľudne nech považujú sveter ako symbol proti Putinovi.

"Musíme si zvyknúť na to, že proruská kľučka bude kričať vždy, keď naša závislosť na Putinovom režime bude slabnúť. Prosím, držme v ťažkých časoch spolu. Sveter nech je toho symbolom," dodala tiež v závere príspevku na sociálnej sieti Markéta Pekarová Adamová, predsedníčka poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky.

Nie je to vtip! Nová výzva: Svetrom proti Putinovi!
"Prosím, držme v ťažkých časoch spolu. Sveter nech je toho symbolom," uviedla Markéta Pekarová Adamová, predsedníčka poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky, poslankyňa a predsedníčka TOP 09. Vo video príspevku vyzýva k iniciatíve "Svetrom... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová