Mária Kolíková verejne podporila transrodových ľudí
26 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Vyjadrujem verejnú podporu ľuďom, ktorí sú v menšine, ktorí nemajú taký silný hlas, aby sa dokázali brániť a hájiť svoje práva," uviedla Kolíková na sociálnej sieti.

Mária Kolíková, exministerka spravodlivosti, ktorá odišla zo strany Za ľudí a aktuálne je vo farbách strany Sloboda a Solidarita verejne podporila transrodových ľudí.

Urobila tak nielen za seba, ale aj v mene strany Sloboda a Solidarita. 

"Urobíme všetko pre to, aby sa aj transrodoví ľudia, ktorí sú menšinou v našej spoločnosti, cítili plnohodnotne v našej spoločnosti. Budeme hájiť ich práva, ich ľudskú dôstojnosť, právo na súkromie a v prípade, že prejde škodlivý návrh zákona, ktorý bráni úradnému dokončeniu tranzície a ktorý sa usilujú niektorí poslanci aktuálne pretlačiť parlamentom, obrátime sa jednak na pani prezidentku, aby uplatnila svoje veto," uviedla na sociálnej sieti Kolíková.

Ďalším nástrojom má byť podľa nej podanie na ústavný súd, ktorým chú požiadať o preskúmanie súladu tohto zákona s ústavou a o pozastavenie účinnosti tohto zákona.

Strana SaS, ako tvrdí Kolíková, je presvedčená, že tento návrh je v rozpore s ústavou.

Sme si vedomí, že naša úspešnosť bude závisieť od toho, ako budeme silní v argumentácii, a preto okrem našej verejnej podpory chceme ľudí vyzvať a poprosiť, či už tých, ktorí sa tejto téme venujú, alebo sa ich aj priamo týka, aby nám k tomu povedali, poslali čokoľvek, čo by nám mohlo pomôcť. Aby sme spoločne boli silní pri ochrane práv zraniteľných v našej spoločnosti," dodala v závere príspevku.

Foto: Facebook

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik