Erdogan u Putina naliehal na ukončenie vojny
26 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Turecký prezident Erdoğan v telefonáte s ruským prezidentom Putinom naliehal na ukončenie rusko-ukrajinskej vojny - píše web politico.eu.

V rámci dvojstranných vzťahov Turecký prezident povedal, že obe krajiny by „mohli podniknúť ďalšie kroky“ v oblasti hospodárskej spolupráce.

Výzva jasná a stručná

Turecký líder Recep Tayyip Erdoğan podľa politico.eu vyzval v sobotu počas telefonátu s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na "okamžité zastavenie" vojny na Ukrajine.

Erdoğan tiež "poďakoval prezidentovi Putinovi za jeho pozitívny postoj k rozšíreniu Čiernomorskej obilnej iniciatívy" a dodal, že obe krajiny "môžu podniknúť ďalšie kroky", pokiaľ ide o hospodársku spoluprácu, uviedlo v sobotu vo vyhlásení riaditeľstvo pre komunikáciu tureckého predsedníctva . 

Obilie sa vyváža

Dohoda o obilí v Čiernom mori, ktorá umožnila obnovenie vývozu potravín z Ukrajiny po tom, čo invázia Moskvy do krajiny zablokovala niekoľko prístavov, bola minulý víkend predĺžená. Dohodu o obilninách pôvodne podpísali vlani v lete Kyjev a Moskva pod záštitou Organizácie Spojených národov.

Kremeľ vo vyhlásení po telefonáte Putin-Erdoğan podľa politico.eu uviedol, že obaja lídri diskutovali aj o situácii v Sýrii.

EÚ ovládli fanatici, máme plán B?
Tribún Novembra 89 a niekdajší zástanca eurointegrácie, publicista Ivan Hoffman pre parlamentnilisty.cz: "Z EÚ, ktorú ovládli fanatici, je rozumné odísť. Máme plán B?" "Je zrejmé, že Brusel veľmi túži po európskej jednote. Tá by sa mala v... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik