Skromný Macron a hodinky za 80tisíc(VIDEO)
24 | 03 | 2023 I Milan Laca

Macron si počas rozhovoru o dôchodkovej reforme zložil hodinky za 80 000 eur.

Francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona kritizovali, keď si počas rozhovoru o škandalóznom zákone o zvyšovaní veku odchodu do dôchodku zložil drahé hodinky. Informuje o tom  L'Independant.

Schovávačka

Prezident počas živého rozhovoru s novinármi strčil ruky pod stôl a zložil si hodinky zo zápästia. Používatelia na sociálnych sieťach to považovali za pokus schovať luxusný predmet, ktorý bol  nevhodný počas rozhovoru o protestoch a trápení ľudí s minimálnou mzdou. Podľa komentátorov prišiel prezident do štúdia s hodinkami FP Journe v hodnote 80 000 €.

Nepokoje vo Francúzsku

"Technické problémy"

Kancelária francúzskeho prezidenta vyhlásila, že dôvodom na také gesto mohla byť technická nevyhnutnosť.  Prezident počas rozhovoru aktívne gestikuloval a hodiny často udierali o stôl, čo rušilo zvuk. „Prezident si nezložil hodinky, aby ich skryl, ale preto, že nimi tvrdo udrel o stôl,“ komentoval situáciu Elyzejský palác.

Sporná reforma
Minulý týždeň francúzska premiérka Elizabeth Borneová využila článok 49.3 ústavy na schválenie zákona o zvýšení veku odchodu do dôchodku zo 62 na 64 rokov bez hlasovania v parlamente. Tento zákon už predtým vyvolal vo Francúzsku silnú vlnu protestov. Na demonštráciách sa  zúčastnilo viac ako milión ľudí po celej krajine. Protesty sprevádzali zrážky demonštrantov s políciou, pogromy a nepokoje. Počet demonštrantov, zadržaných počas deviateho celoštátneho štrajku proti dôchodkovej reforme, ktorý sa prehnal Francúzskom, sa podľa najnovších údajov tamojšieho ministerstva vnútra zvýšil na 200.
VIDEO: VO FRANCÚZSKU TO VRIE! Podpálili radnicu v Bordeaux!
Situácia vo Francúzsku sa neupokojuje. Pouličné protesty proti dôchodkovej reforme pokračovali aj vo štvrtok (23.3.) po celom Francúzsku. Štrajkovali aj hasiči. Bola podpálená radnica v Bordeaux. V Paríži to vrie už niekoľko týždňov. Francúzsky... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik