O tých, ktorí ničia nielen obraz Slovenska
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Aj udalosti uplynulých dní nám jasne dokázali, že to, ako je Slovensko vnímané v zahraničí (a väčšinou jeho obyvateľov doma), ide na vrub hlavy štátu, politikov koalície a politicky neukojených žurnalistov. Pardon, toho, čo sa za nich vydáva. Nie Slováci, nie národnostné menšiny tu žijúce, tí nerobia zo Slovenska tento vládny ideologicko - mocenský septik. Alebo skôr trativod, pretože súčasná politika s tvári, že jej splašky sa kdesi po nociach záhadne strácajú a Slovensko tu ktosi tajne fŕka konvalinkovou voňavkou.

Hádky o trafiky, udávanie sa navzájom, umlčiavanie, naháňanie oponentov špeciálnou prokuratúrou, odmeňovanie úslužných znižovaním alebo rušením trestov, umlčiavanie moci neservilných médií, vojnové štvanie, zrádzanie záujmov Slovenskej republiky v prospech momentálne vhodnej "mocnosti", okrádanie jej občanov na inflácii a následnej drahote, zničené zdravotníctvo, školstvo, neexistujúca slovenská kultúra, ekonomicky dusené domáce kultúrne spolky, zatajovanie, neschopnosť rozhodovať o dôležitých témach, korupcia, mafiánstvo, rozkrádanie - to je obraz Slovenska týchto mesiacov. Obraz politický i ten mediálny.

"Kto zapríčinil tento úpadok, zosurovenie, zdivočenie mravov?"

Boli a sú to podvodníci, ktorí vám (nám) nasľubovali vo svojich volebných sľuboch všetko to, čo sme chceli počuť. Lenže, už sa vykašľali na to, že to, čo sme od politikov chceli počuť pred voľbami, sme žiadali od nich splniť po voľbách. Oni si po zvolení sami sebe udelili "divokú kartu", do roztrhania tela slúžia vojnovým ambíciám niekoho, kto je v bezpečí za oceánom a prilievajú peniaze, muníciu, zbrane a techniku do požiaru vojny na našich hraniciach. Oni sú tí, ktorí nechali na samosprávach a na nás, občanoch samospráv, najnevyhnuteľnejšiu a najmä rýchlu pomoc utečencom pred vojnou, aby sa ňou potom ako vlastnou zásluhou chválili v Bruseli, v OSN a vo Washingtone. Či v Kyjeve. Oni sú tí, ktorí si na svoje "pažby" môžu vyrezať zárezy tisícov mŕtvych počas pandémie. Neuchránili nás, obhajovali záujmy nadnárodných farmaceutických koncernov a tragédiu politicky zneužili na umlčiavanie názorov, zavedenie cenzúry a úplné zrušenie slobody slova.

"Čo ľudstvo zviedlo s ducha veličavou vbŕsť do bahna?"

Utopili nás do bahna vzájomnej nenávisti, nevraživosti, na vlastnej podlosti si budujú svoju politickú kariéru a nehanbia sa tváriť, že to iba "pre blaho ľudu". Bijú sa o svoje stredoveké zvrátené ideológie, presadzujú výlučne vlastné záujmy, lámu ústavu, nerešpektujú zákony, pohŕdajú zastupiteľskou úlohou parlamentu, idú si svojhlavo svoje stupidity a každého, kto im stojí v ceste odstraňujú, alebo aspoň hanlivo nálepkujú. Niet štátnej inštitúcie, v ktorej by odbornosť prevládala nad straníckousťou. Presne tak, ako boľševioci pred Novembrom. Rýdzo stranícky postoj k životu na Slovensku má aj hlava štátu, hoci je to v príkrom rozpore s ústavou. Stačí spomenúť iba súhlas s takmer ročným neobmedzeným vládnutím odvolanej vlády.

"Hej, ono krivdí, hnetie, zdiera, týra svevoľne, kde len stihne, slabšieho."

Sadizmus je pracovnou metódou moci. Agresívny sadista brutálne napadá oponentov, aby si ich podrobil . Niekedy sa zdá, že potrebuje predovšetkým negatívne reakcie na svoje činy a výroky, strach, hrôzu a odpor. Sadisti, ktorí odmietajú rešpektovať väčšinovú vôľu, odmietajú si uvedomiť ich výnimočnú prieskumovú neobľúbenosť. sadisti, ktorí odmietajú akýkoľvek iný pohľad na to, čo sa vo svete deje, ako je ten ich. Ak sme si mysleli, že v našej politike je iba jeden duševne chorý, mýlili sme sa.Sadizmus totiž patrí tiež medzi duševné úchylky. V demokracii nemá miesto panovanie, ale vládnutie. Nateraz sme ešte stále zastupiteľskou dfemokraciou a nie absolutistickou monarchiou.

(Použité citáty v texte: Pavol Orzságh Hviezdoslav - Krvavé sonety.)

Nechápu, vrátane prezidentky nechcú chápať...
Najskôr stručná lexikologická príručka. Teda, náuka o slove, slovnej zásobe jazyka a lexikálnej rovine jazyka. Viem, na Slovensku sa slovenčina nenosí, je zastarané ju používať, vytlačila ju angličtina. Ale, kým je v tomto štáte slovenčina štátnym... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik