Hamran sa v prípade vyšetrovania vraždy Daniela Tupého obhajuje: NEJDE O ZLYHANIE, IDE O TAKTIKU! (VIDEO)
23 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Len dva dni uplynuli, odkedy sa verejnosť dozvedela, že polícia po 18 rokoch dosiahla posun v prípade medializovanej vraždy študenta Daniela Tupého. Informovali o zadržaní až ôsmich podozrivých. Dnes ráno nastal zvrat! Všetkých ôsmich podozrivých prepustili. Naďalej sú však podľa šéfa policajtov Štefana Hamrana zadržané dve osoby. Nejde o zlyhanie, ide o taktiku! Uviedol Hamran na tlačovej besede.

Súčasť taktiky 

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran sa na tlačovej konferencii vyjadril ku skutočnosti, že prepustili na slobodu osem zadržaných ľudí, ktorých upodozrievajú z vraždy Daniela Tupého. „Osem podozrivých bolo prepustených, no zadržali sme ich desať,“ uviedol Hamran.

Polícia pôvodne zadržala osem ľudí, o čom verejnosť informovali. Odvtedy však ubehlo 48 hodín, podotkol riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko. Dve osoby, ktoré sú stále za mrežami, zadržali neskôr. Šéf polície aj šéf NAKA o nich odmietajú poskytnúť akékoľvek informácie.

Hamran tvrdí, že spôsob komunikácie s verejnosťou je v tomto prípade súčasť taktiky vyšetrovania. Vo veci nie je zatiaľ obvinený nikto. Vyšetrovanie vraždy, ktorá osemnásť rokov traumatizovala Slovensko, ale vraj napreduje. Hamran tvrdí, že je v tejto súvislosti optimistický.

Hamran ostro skritizoval politikov

Na tlačovej konferencii policajný šéf ostro kritizoval politikov, ktorí sa k prepusteniu zadržaných vyjadrili. Hovoril o „neskutočných prešľapoch“.
Politici začali verejne špekulovať o nezrovnalostiach vo vyšetrovaní a pochybovať o postupe policajných vyšetrovateľov.

Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (Hlas-SD) na sociálnej sieti uviedla, že ide o mediálnu akciu policajného vedenia. "Akcia Karma zatiaľ vyzerá ako jedna z dalších mediálnych akcií dnešného vedenia polície. Pán policajný prezident toto je na uterák," napísala politička.

Peter Pčolinský (Sme rodina) označil zásah NAKA v tejto súvislosti za obrovský cirkus.

HAMRANOV SVET HANBY

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) však reagoval aj na Hamranovu tlačovú konferenciu. 

"Po pätnástich rokoch od vraždy, ktorá traumatizuje spoločnosť, zadržať s obrovským mediálnym humbukom osem podozrivých, a následne ich pustiť a ani im nevzniesť obvinenie, je skutočná hanba. Ešte začiatkom týždňa policajný prezident Hamran tvrdil, že dôkazná situácia voči zadržaným, podozrivým z vraždy Daniela Tupého, je mimoriadne silná. Dnes to vyzerá na frašku. A keď si niekto z politikov dovolí povedať, že toto je na uterák – pretože to je – zorganizuje Hamran svoju ďalšiu politickú tlačovku, kde im vynadá a pokritizuje za „zásahy do nezávislosti polície“, obhajoval Šutaj Eštok svoju stranícku kolegyňu.

"Čiže na adresu „nezávislej polície“ nemôžu politici povedať ani pol slova, zato „nezávislý policajný prezident“, ktorý sa chystá do politiky a ani okom pri tom nemihne, môže nakladať politikom podľa ľubovôle. Zaujímavý svet pána Hamrana. Som len zvedavý, či tieto absurdné pravidlá budú platiť aj po jeho vstupe do politiky," uzavrel hlasák.

Hamran si stojí za tvrdením, že skupina 8 ľudí, ktorú prepustili, bola v čase vraždy Daniela Tupého na mieste činu, teda na Tyršovom nábreží v Bratislave. „Boli by sme radi, ak by sa politici zdržali takýchto tvrdení, pretože sťažujú policajtom prácu a medzi občanmi a policajtami vytvárajú nedôveru,“ uzavrel Hamran.

Obrovský ZVRAT v prípade podozrivých z vraždy Daniela Tupého
Len dva dni uplynuli, odkedy sa verejnosť dozvedela, že polícia po 18 rokoch dosiahla posun v prípade medializovanej vraždy študenta Daniela Tupého. Informovali o zadržaní až ôsmich podozrivých. Dnes ráno nastal zvrat! O tom, že všetkých ôsmich... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik