Radačovský varuje pred DIABOLSKÝM PLÁNOM EÚ
22 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Europoslanec Miroslav Radačovský (Slovenský Patriot) upozornil na dokument o dohode a oznámenia Európskej obrannej agentúry (UDA) zo sídlom v Bruseli z pondelka tohto týždňa. Sedemnásť členských štátov, vrátane Slovenska, totiž podpísalo dohodu o obstarávaní munície pre Ukrajinu.

Radačovský vo svojom statuse na sociálnej sieti priamo cituje z dokumentu, ktorý podpísalo aj Slovensko:

  • 1,1 miliarda eur sa má vynaložiť na náboje a ďalšia 1 miliarda eur na spoločné obstarávanie zbraní a zbraňových systémov pre Ukrajinu,
  • členské štáty, vrátane Slovenska, sa dohodli, že spoločne obstarajú 155 mm muníciu a ak sa to bude vyžadovať, aj rakety pre Ukrajinu čo najrýchlejším spôsobom do 30. septembra 2023,
  • členské štáty, vrátane Slovenska, sa dohodli na pláne s cieľom urýchliť dodávky a spoločné obstarávanie, zamerané na milión kusov delostreleckej munície pre Ukrajinu v nasledujúcich dvanástich mesiacoch.

Radačovský podotýka, že občan znalý vojenskej problematiky vie, že delostrelecká munícia, delostrelecký granát, nie je určený na likvidáciu jedného protivníka tak, ako je to u ručných zbraní. Je určený na väčšiu skupinu protivníkov, na budovy a zbraňové systémy, kde sa nachádza väčšie množstvo ľudí.

"Pri vystrelení jedného milióna delostreleckých granátov a len pri zlikvidovaní minimálneho počtu dvoch protivníkov by to predstavovalo dva milióny zabitých ľudí. Môžeme rátať s tým, že polovica striel by nezasiahla cieľ, ale aj vtedy to v priemere predstavuje jeden milión mŕtvych, pričom je potrebné brať do úvahy, že druhá strana by streľbu opätovala, čo by predstavovalo ďalšie státisíce mŕtvych," upozorňuje europoslanec.

Až do posledného Ukrajinca
Západ chce podľa ruského prezidenta Putina bojovať až do posledného Ukrajinca, informovali mnohé zahraničné médiá, vrátane BBC. Čínsky prezident po rokovaní s ruskou hlavou štátu uviedol, že čínsky postoj je nestranný. "Chcel by som zdôrazniť... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Skutočne diabolsky plán alebo plán diablov nevážiacich si ľudský život

"Pred nedávnom som vystúpil v Európskom parlamente s tým, že pokiaľ budú pokračovať dodávky zbraní na Ukrajinu a nebude sa rokovať o mieri, tak sa naši západoeurópski priatelia tou slovanskou krvou udusia. Vyslúžil som si akurát nesúhlasné ,bučanie, predovšetkým liberálnych europoslancov. A to som ešte ani netušil, aký diabolský plán sa pripravuje, Tí istí, ktorí túto dohodu a plán pripravili, sú teraz v šoku, že Čína po dohode s Ruskom pripravuje mierový plán na ukončenie vojny na Ukrajine. Sú v šoku, pretože by sa prestalo bojovať, prestali by zomierať ukrajinskí a ruskí chlapci, nemohli by zrealizovať svoj neľudský plán," hovorí Radačovský.

Podľa europoslanca je pre ľudskú bytosť ich konanie nepochopiteľné. Nepochopiteľné podľa neho je aj to, že ženy, matky a nositeľky života, pani predsedníčka von der Leyenová, predsedníčka pani Metsolová, ale aj prezidentka SR s takýmto plánom a dohodou súhlasia, uzavrel Radačovský.

EÚ sa prekonáva

Bola odsúhlasená dlho očakávaná dohoda o obstarávaní zbraní medzi členmi EÚ a Nórskom prostredníctvom Európskej obrannej agentúry s cieľom obstarať a poslať jeden milión 155 mm delostreleckých nábojov na Ukrajinu, čím sa ukončili mesiace diskusií.

EÚ uviedla, že cena 2 miliardy eur bude rozdelená do dvoch tranží, pričom prvá miliarda sa použije na kompenzáciu krajín Európskej únie za uvoľnenie granátov z ich vlastných vojenských zásob, s cieľom poslať ich do dvoch mesiacov. Druhé kolo financovania bude vyplatené zbrojárskym továrňam v európskych krajinách na výrobu nových nábojov.

Ambíciou EÚ je dokončiť túto dodávku do 12 mesiacov, no je otázne, či európske zbrojovky dokážu zvýšiť výrobu dostatočne rýchlo, aby tento cieľ splnili. Ďalšie granáty by mohli byť zakúpené mimo Európskej únie, ale Francúzsko trvá na nákupnej európskej politike na ochranu európskeho priemyslu.

Josep Borrell, minister zahraničných vecí EÚ, povedal, že dohoda je „historická“ a že dokazuje, že únia podporuje Ukrajinu.

Chceli dostať Rusko na kolená a sami padajú na hubu
Táto chyba vyjde USA veľmi draho. Rusko sa im nepodarilo dostať do sankčnej izolácie. Pritom, vedľajším, no veľmi vážnym efektom tejto úpornej snahy Washingtonu je, že USA si pod sebou samé rúcajú piedestál svetového hegemóna. Všíma si to srbský... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik