Budaj a ekoteroristi docielia, že sa na Liptove zastaví život! (VIDEO)
23 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Predkladaný návrh zonácie Národných parkov Republika nepodporí! Keby prešla zonácia v takom návrhu, ako je, tak sa v regióne Liptova život na vidieku zastaví. Skonštatoval to na tlačovej konferencii hnutia Republika jeho podpredseda Miroslav Suja. Sme za skutočnú ochranu prírody, nie za ten moderný amatérsky hurá-aktivizmus, dolal líder hnutia Milan Uhrík.

Predkladaný návrh zonácie zlikviduje život na vidieku!

Poslanec a predseda Odborného tímu pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Miroslav Suja (Republika) vo svojom príspevku na sociálnej sieti upozornil, že Republika Budajovcami navrhovanú zonáciu Národných parkov nepodporí.

V Národnej rade SR sa konal výbor, ktorý Suja inicioval na tému navrhovanej zonácie Národných parkov. "Ľudia žijúci v dotknutých obciach ani samosprávy nesúhlasia so zonáciou Národných parkov tak ako navrhujú Budajovci. Keby prešla zonácia v takom návrhu, ako je, tak sa v regióne Liptova život na vidieku zastaví," prízvukuje Suja.

Dodáva, že zonáciu robila pre ministerstvo životného prostredia "nejaká mimovládka, tuším Prales". Podľa Suju ju vôbec nerobili odborníci, vôbec neprihliadali na potreby ľudí, ktorí žijú v danom regióne, ktorí po generácie ten les obhospodárovali a ktorým vďačíme za to, že príroda je na Liptove taká, aká je.

"Nie, niekto v Bratislave sa rozhodol, že sa bude hovoriť o nich bez nich," upozorňuje opozičný poslanec.

Viac vo videu:

Ničia harmóniu medzi ľuďmi a prírodou!

K Sujovým vyhláseniam sa pridal aj líder strany a europoslanec Milan Uhrík. "Budaj a ekoteroristi nemajú s ochranou prírody nič spoločné. Ich amaterizmus ničí stáročia udržiavanú harmóniu medzi ľuďmi a prírodou na vidieku, ohrozuje pracovné miesta ľudí v podhorských oblastiach a taktiež aj život v malých obciach," uviedol na sociálnej sieti.

"Sme za SKUTOČNÚ ochranu prírody, nie za ten moderný amatérsky hurá-aktivizmus, ktorý často ničomu nepomôže a len všetko skomplikuje," dodal Uhrík.

Poverený veliteľ Zemegule nepochybuje
V týchto dňoch sa na Lešti koná tradičné mnohonárodné cvičenie, ktoré má za úlohu zdokonaliť koordináciu síl NATO v prípade napadnutia z vonku. Naď (Demokrati) nepochybuje, kto by mal byť tým agresorom – vidí ho v Ruskej federácii. Poverený... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik