Američania kontrolujú svoje peniaze v Kyjeve
23 | 03 | 2023 I Milan Laca

Blinken: Zamestnanci Pentagonu a ministerstva zahraničia na Ukrajine kontrolujú americkú pomoc Kyjevu.

Podľa amerického ministra, Washington venuje „veľkú pozornosť“ otázkam súvisiacim s dohľadom nad podporou.

Armáda  úradníkov

Washingtonská administratíva poverila 45 úradníkov ministerstva zahraničných vecí a niekoľkých špecialistov Pentagonu umiestnených na Ukrajine, aby dohliadali na pomoc USA Kyjevu."Venujeme tomu veľkú pozornosť, pretože sme povinní garantovať účelové použitie prostriedkov daňových poplatníkov. Určite by sme neradi dali tým, ktorí nechcú pokračovať v poskytovaní, dôvody na ich podporu."

Británia posiela Ukrajine muníciu s ochudobneným uránom! RUSKO BUDE REAGOVAŤ, varuje Putin
EÚ posiela na Ukrajinu jeden milión delostreleckých granátov v hodnote dvoch miliárd eur. A Spojené kráľovstvo zároveň potvrdilo, že pošle protitankové náboje s ochudobneným uránom spolu s hlavnými bojovými tankami. Putinova odpoveď: Rusko bude... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Ešte sú tam ďalší

"Na našom veľvyslanectve v Kyjeve mám teraz 45 ľudí, ktorých úlohou je dohliadať na finančné prostriedky, ktoré poskytujeme vláde Ukrajiny," povedal Blinken. "To je len zo strany ministerstva zahraničných vecí. Ministerstvo obrany má tiež ľudí v teréne, vrátane nášho veľvyslanectva, aby zabezpečili, že vojenské vybavenie, ktoré poskytujeme, sa používa správne," dodal minister.Podľa Blinkena považuje americká administratíva existujúci systém dohľadu nad cieleným využívaním pomoci USA za efektívny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podľa neho aktívne prijíma opatrenia na obmedzenie korupcie v krajine. 

Vyšetrovanie

CNN informovala, že predseda výboru Snemovne reprezentantov pre zahraničné veci Mike McCall pripravuje vypočúvanie na tému „Dohľad, transparentnosť a zodpovednosť za pomoc Ukrajine“. Očakáva sa, že svedčiť budú úradujúci generálni inšpektori z ministerstva zahraničných vecí, ministerstva obrany a americkej agentúry pre medzinárodný rozvoj. Očakáva sa, že americká pomoc Ukrajine v miliardách dolárov bude pod drobnohľadom Snemovne reprezentantov pod vedením republikánov.

Až do posledného Ukrajinca
Západ chce podľa ruského prezidenta Putina bojovať až do posledného Ukrajinca, informovali mnohé zahraničné médiá, vrátane BBC. Čínsky prezident po rokovaní s ruskou hlavou štátu uviedol, že čínsky postoj je nestranný. "Chcel by som zdôrazniť... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme