Ako lokajíkovia moci lobujú v Bruseli za cenzúru na Slovensku
22 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Ďalší pokus "demokratov o cenzúru" - upozorňuje v statuse na sociálnej sieti Juraj Blanár zo strany SMER - SD. Píše, že "o pár dní mala na Slovensku platiť nová cenzúra. Pamätáte si? Koalícia OĽANO-SME RODINA-SAS-ZA ĽUDÍ si zámerne pripravila nový zákon o kybernetickej bezpečnosti, aby opäť mohla blokovať weby, portály či profily, ktoré majú iný názor ako vládna propaganda." Pokračuje Juraj Blanár a keďže jeho text má charakter komentára, redakcia HD ho uverejňuje celý bez úpravy.

"Už to minulý rok koalícia urobila od jari do leta, ale potom opäť spackala novelu zákona tak, že bol takmer nevykonateľný. Nedali si s tým pokoj a potom prišli s novou aktivitou, ktorá však zanikla vo víre koaličného rozpadávania sa. Zákaz mal platiť od apríla do konca tohto roka, aby si pohodlne vypli a zablokovali všetkých, ktorí by ich mohli kritizovať až do ukončenia ich vládnutia. Ale tak ako nedokázali vládnuť, pomáhať ľuďom a prijímať zmysluplné a dobré zákony, tak nevedeli ani fungovať pod ťarchou zodpovednosti a došlo k vyjadreniu nedôvery. Na istý čas ich to paralyzovalo, ale napokon odsunuli predčasné voľby na čo najneskorší termín, čiže na 30. september, a tak majú dostatok času na to, aby sa vrátili k tej svojej propagande a cenzúre v rozpore s Ústavou SR. A keďže to nevedia urobiť tu doma, tak sa ich predstaviteľ – štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí A. Stančík – prosebne obrátil na EÚ.

Ako nám to krásne zas zatajili

Tento týždeň na rokovaní bruselskej Rady pre všeobecné záležitosti nastolil tento „svoj“ či „koaličný“ problém. Vraj chce Slovensko účinnejšie chrániť pred dezinformáciami, a to ešte predtým, ako na budúci rok začne platiť európska legislatíva o digitálnych službách. https://www.politico.eu/.../eu-vs-greenwashing-russian.../

Pán štátny tajomník odvolanej vlády apeloval, že EÚ by mala konať rýchlo a že hybridná vojna prebieha aj na sociálnych sieťach.

Vláda nenávidí občanov Slovenska - najmä tých samostatne mysliacich

Nuž áno, vládne pozostatky vnímajú občanov Slovenskej republiky ako svojich nepriateľov, vedú proti nim vojnu, bojujú s Ústavou SR a útočia na každého, kto si dovolí mať iný názor ako títo novodobí „demokrati“. Mimochodom – Demokrati. Pán Stančík sa pridal k Demokratom J. Naďa, R. Káčera či E. Hegera, a tým len uisťuje, že ide skutočne o OĽANO 2 s rovnakou DNA. S DNA zákazov, cenzúry, obmedzovania a blokovania každého, kto má iný názor ako Igor M. Odmietame takéto žonglovanie s pravdou a zapchávanie úst. Proti dezinformáciám sa predsa nepostupuje tak, že sa niečo zakáže. Občania nie sú hlúpi a dokážu si vyhodnotiť fakty, ale to by ich museli dostať.

Z pravdy si spravili...

Málokto na Slovensku dnes verí tomu, čo tvrdí Igor Matovič, Eduard Heger alebo Jaroslav Naď či Rastislav Káčer. Sú to ľudia s vysokou mierou nedôvery, a preto niet divu, že im málokto uverí. Ani ďalší predstavitelia koalície – ako jediní nositelia pravdy – nevzbudzujú dôveru, pričom k tomu stavu prispieva aj väčšina liberálnych médií, ktoré nepripúšťajú iné názory a dokážu zaútočiť na každého, kto si dovolí položiť hoci len otázku. Nieto ešte aby mal vlastný názor, ktorý sa nezhoduje s tým, čo tvrdia liberálno-progresívne médiá. Ak by to s pravdou mysleli vládni predstavitelia vážne a úprimne, tak by ponúkli čo najviac faktov, analýz, informácií, aby si ich ľudia prečítali a sami urobili názor na to, čo sa deje okolo nás. Ale opak je pravdou.

Propaganda na plné obrátky

Na masívnu propagandu proti našej strane SMER-SD sme si na Slovensku už zvykli. Vďaka tomu, že prezentujeme naše tlačové konferencie prostredníctvom sociálnych sietí a youtubu, ľudia sa vedia dostať aj k inému pohľadu na ekonomickú nepomoc vládnej zostavy, na dodávanie zbraní do vojnového konfliktu na Ukrajine alebo na neúmerné zisky bánk a obchodných reťazcov. Medzi médiami sú aj výnimky, ktoré si rád vypočujem alebo prečítam bez toho, aby na mňa nevyskočila hrubá propaganda, manipulácia a ohýbanie slov, aby sa hodili na tú jedinú pravdu. Podobne pri sledovaní niektorých zahraničných médií nachádzam občas také témy či informácie, o ktorých sa na Slovensku veľmi nápadne mlčí.

Ako je to s tými sankciami?

O to viac ma prekvapilo, že sa aj taký portál ako Politico nechal zatiahnuť do tejto mašinérie a najnovšie označil stranu SMER-SD za proruskú, lebo predseda R. Fico kritizuje sankcie voči Rusku a chce zastaviť vojenskú pomoc Ukrajine. Takúto dezinterpretáciu zásadne odmietame. Podporujeme všetky aktivity, ktoré budú viesť konečne k prímeriu a hľadaniu mierového riešenia. Sankcie, ktoré sú opakovane používané voči Rusku, v mnohom škodia Slovenskej republike a jej obyvateľom, a práve preto ich kritizujeme. Ďalšie a ďalšie sankcie, ale doteraz sme nepočuli, aké konkrétne a reálne dopady mali tie predchádzajúce, čo priniesli a najmä – vôbec nevidieť, že by to malo vplyv na konanie Ruska na Ukrajine. Európska komisia dodnes nespracovala reálne dopadové štúdie vplyvu sankcií. Asi vieme prečo, lebo by sa pravdepodobne zistilo, že sankcie viac zasahujú štáty EÚ, ako samotné Rusko. A doplácajú na to aj slovenské firmy, najmä tie vysoko energeticky náročné, o ľuďoch, ktorí na vlastných peňaženkách opakovane pocítili nepremyslenosť sankcií, sme už hovorili veľakrát. Takže za to, že SMER-SD obhajuje slovenské záujmy a že má Slovensko na prvom mieste, tak je označovaný za proruský.

Hráči s falošnými kartami

Áno, od začiatku vojnového konfliktu zdôrazňujeme, že ide o hrubé porušenie medzinárodného práva zo strany Ruska, že odmietame takéto riešenie akýchkoľvek problémov, ale rovnako odmietame čiernobiele videnie tohto konfliktu z rôznych strán. Vždy sme boli za to, aby Slovensko pomáhalo civilistom, ktorí trpia asi najviac pod obojstrannou paľbou. Ale pod humanitárnou pomocou si nepredstavujeme dodávanie zbraní, munície, ťažkej vojenskej techniky a najnovšie aj stíhačiek, ktoré bude viesť k ďalším zbytočným stratám na životoch, ale nevyrieši ten konflikt. Čo tam potom, že Slovensko dodá stíhačky či muníciu v hrubom rozpore s Ústavou SR, však páni Naď, Káčer či Heger? Podľa konania dočasne poverenej vlády, ktorá stratila dôveru v parlamente a má najvyššiu nedôveru v histórii Slovenska, je vidieť, že jej nezáleží na slovenských záujmoch, ani na dodržiavaní zákonov. Právny štát sa u nás zrútil ako domček z karát, pričom E. Hegerovi, I. Matovičovi a ďalším priam trčia z rukávov falošné karty. A aby ľuďom na Slovensku bolo zabránené hľadať objektívnu pravdu, tak je potrebné urýchlene zablokovať každého a všetkých, ktorí by mohli priniesť iné informácie, než aké nám vnucuje vládna propaganda za podpory liberálno-progresívnych médií doma a ako vidieť na príklade portálu Politico tak aj v zahraničí. A už len malý dôvetok – volanie po mieri neznamená byť proruský a zdôrazňovanie slobody slova nemá nič spoločné s dezinformáciami.

Koľko rokov treba čakať na slobodné Slovensko?

Z toho by sme mali usudzovať, že predstavitelia tých krajín, ktoré odmietajú dodávať do konfliktu zbrane, sú považovaní podľa týchto médií za proruských? Ako najnovšie minister zahraničných vecí Rakúska, ktorý odmietol dodávanie zbraní, tak aj jeho označí Politico za proruského? Alebo len stačí, ak sa takto onálepkuje strana SMER-SD, aby také označenie mohli preberať liberálno-progresívne médiá na Slovensku. Je to jednostranné a manipulatívne zužovanie problému týkajúceho sa vojenského konfliktu na Ukrajine. A zdá sa, že si budeme musieť počkať opäť niekoľko rokov či desaťročí, ako napríklad pri Iraku, napadnutom v rozpore s medzinárodným právom. Ale dovtedy si nevieme ani len predstaviť, kam sa to môže dostať, ak hlavní aktéri vrátane Európskej únie nebudú mať na prvom mieste mier, aj keď sa budú musieť vyrovnať s tým, že budú označovaní, že sú „proruskí“."

Toľko komentár Juraja Blanára k neslýchanej zrade Slovékov v Bruseli a klamstvách proamerickej vlády v demisii na Slovensku.

Generál Viktorín o proukrajinskom pochlebovaní
Generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) dlhodobo kritizuje prúdenie našej vojenskej techniky a totálnu demilitarizáciu Ozbrojených síl (OS) SR tými, ktorí by sa mali starať o presný opak – aby bola naša bezpečnosť v týchto časoch chránená.... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme