NAKA v prípade vraždy Daniela Tupého zadržala osem osôb
21 | 03 | 2023 I Tibor Malý

V prípade vraždy Daniela Tupého zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v utorok osem osôb. Ide o akciu Karma. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

Zaisťovacie úkony policajti vykonávajú v Bratislavskom a Trnavskom kraji. "V súčasnosti zatiaľ nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala polícia.
Vec je v úvodnom štádiu trestného konania, doplnil pre TASR hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Podľa niektorých médií polícia pracovala v tom čase aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Hlas ľudu: Prečo sa Fico smeje
Hovorí sa, že smiech lieči. Že je korením života. Niekedy sa usmejeme už len pri pomyslení na niečo smiešne. Smejeme sa na vtipoch, smejeme sa, lebo nám smiech pristane. Smejeme sa iba tak, lebo sa nám chce. Usmievame sa, keď sa... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme