Bitcoinu sa v chaose darí
21 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Ani sme sa nenazdali a bitcoin máme z 19 000 dolárov už na 28 000 dolárov a od začiatku roka jeho cena vzrástla takmer o 70 percent.  Riziko je, že na trhu ako najznámejšia kryptomena je bitcoin jediná, ktorá zažíva extrémny nárast. Spomedzi 100 najznámejších patrí bitcoin ku najziskovejším za posledných 7 dní. V roku 2022 ho séria bankrotov a škandálov stlačila o viac ako 60 percent

Nepokoje v bankovom sektore, horúcejšie údaje o inflácii, než sa očakávalo, a obnovené nádeje na holubičí Federálny rezervný systém spôsobili, že bitcoin dosiahol úrovne, aké sa za posledných deväť mesiacov nevideli.

Najväčšie digitálne aktívum prekonalo 28 000 USD prvýkrát od júna 2022, pričom v nedeľu sa obchodovalo až za 28 258 USD. Od začiatku roka cena bitcoinu vzrástla takmer o 70 percent. Ostatné digitálne aktíva sa tiež posilnili – ethereum vzrástlo od začiatku minulého týždňa približne o 17 percent a napredovali aj takzvané altcoiny ako Solana a Cardano.

Obchodníci sa minulý týždeň na trhoch predierali vysokou mierou neistoty. Americké dvojročné výnosy divoko kolísali a index volatility Cboe, takzvaný ukazovateľ strachu známy aj ako VIX, vystrelil nad 30. Ale bitcoin zostal stabilný – a priamo hore.

Údajne za rastom bitcoinu nie je nič iné, ako oznámenie americkej centrálnej banky o vytvorení nových 297 miliárd amerických dolárov, ktoré pôjdu na záchranu amerických bánk. Síce kríza aktuálne nevypukla, ale skutočné dopady, aké má len krach SVB, ktorá patrila ku najväčším v USA, sa dozvieme počas nasledujúcich týždňov.

Matovič najnovšie s rétorikou "dezolátov" a "opíc"
Za toto kedysi kameňovali "dezinfoscénu", vypínali Blahove kontá na sociálnych sieťach, prípadne Matovičova koalícia vlani aj celé weby a nazývali to rusofilnými konšpiráciami. Posúďte sami. Igor Matovič sa na sociálnej sieti obul do Šimečku, PS,... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme