Trestné stíhanie pre kybernetický incident v NRSR zastavili
20 | 03 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Trestné stíhanie pre minuloročný kybernetický incident v Národnej rade (NR) SR zastavili. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bolo trestné stíhanie v uvedenom prípade dňa 11. decembra 2022 právoplatne zastavené," potvrdil Szeiff. Podľa polície nešlo o trestný čin a nebol dôvod na postúpenie veci.

Pripomíname

O podaní trestného oznámenia informoval ešte vlani predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Polícia mala podľa neho vyšetriť, či incident spôsobila nedbanlivosť alebo úmysel.

Schôdzu NR SR prerušili koncom októbra minulého roka pre technické problémy. Hovorilo sa o závažnom kybernetickom incidente. Ten spôsobil poslanec Róbert Halák (OĽANO), ktorý tvrdí, že nešlo o úmysel, a chybu si priznal. Podľa svojich slov podvedome zapojil odpojený voľný kábel v miestnosti kultúrneho výboru.

HACKER Halák baví Slovensko! BIZÁR ako ešte nikdy, vravia poslanci
Hlasovanie parlamentu sa minulý týždeň odložilo pre technické problémy. Okamžite nastúpili teórie o hackerskom útoku, či o zastaralej technike. Pravda je ďaleko prozaickejšia. Poslanec OĽaNO Róbert Halák (45) jedným zle prepojeným káblom... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme