Novodobí vyháňači diabla a upaľovači bosoriek v akcii
21 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Dojemné a zároveň tak komické! Vyháňači diabla a vymývači mozgov zároveň sa zrazu pototo... Obávajú sa, že po septembrových voľbách a po (nateraz hypotetickom) návrate Roberta Fica do čela výkonnej a zrejme sprostredkovane počtom poslancov aj zákonodarnej moci na Slovensku "by bol jedinou istotou ťažký politický konflikt a prehlbovanie spoločenského rozkolu". Ten citát, to je iba jedna z úvah, ktoré by akoby "jedna mater mala", slovenského hlavného informačného prúdu.

Doteraz tu vládla idylka. Doteraz bolo Slovensko tanečnou školou. S podávaním šamrolí zdarma. Žiaden spoločenský konflikt, žiaden ťažký politický konflikt. Rajská záhrada uprostred Európy. Bože môj, oni si fakt myslia, že všetci sú tu idioti, lenže, ono to s tými idiotmi bude tak akosi inak a zjavne ich treba hľadať kdesi inde. Od mainstreamu sa dá očakávať čokoľvek, ale aj najzarytejší jeho odporca by nečakal až takúto demagógiu a politickú slepotu. Od nedeľných kazateľov v televíznych diskusiách, cez moderátorku ďaľšej, tentoraz počas pracovného dňa, pre ktorú je každý inak zmýšľajúci ako ona dezolát a konšpirátor, až po pisálkov s nikdy nenaplnenými ambíciami dostať sa do aktívnej politiky. A tak ju parodujú aspoň na stránkach mainstreamu.

Zistenie, hodné objavenia Ameriky

Vraj - čítam najnovšie v jednom z týchto úžasných ideologicky premenných plátkov - "ľudia chcú pokoj, stabilitu a istoty". Pripadá mi to, ako keď priblblá modelka vystúpi na mólo a majestátne zahlási v množnom čísle "my chceme svetový mier". Kto tu od roku 2020 bral ľuďom ten "pokoj,stabilitu a istoty" s výraznou podporou tých, ktorí teraz vyháňajú diabla od septembrových volieb a s nárokom na výlučné vlastníctvo pravdy úplne obrátili realitu Slovenska hore nohami? Ja neviem, ale oni musia žiť asi na nejakej inej planéte. Veď už mesiac po voľbách v roku 2020 tu prestal byť pokoj, stabilita sa rozpadla čosi neskôr následne a istoty nám vzali do roka po voľbách spolu so zavretím úst, cenzúrou a odstránením nás do ideologických koncentračných táborov pre dezolátov a konšpirátorov a hoaxerov? Kto tomu bol na vine? Áno, aj tí, ktorí sa teraz tak dojemne obávajú o "pokoj, stabilitu a istoty" po septembrových voľbách. Ak teda vôbec tie voľby budú, v čo sa až tak skalopevne veriť nedá.

"Demokraticky zmýšľajúca verejnosť"

Tak nazývajú seba tí, ktorí chápu význam slova demokracia asi tak, ako bežný žiak základnej školy prvého stupňa jadrovú fúziu. Jasne, treba to vnímať asi ako nejakú samooslavnosť, ak nie samohanu. Teda, ukájanie - žiaľ, na verejnosti, čiže úchylku. Nuž a že "zvyšok" spoločnosti, teda, jej percentuálna väčšina - vyplývajúc nateraz z absolútne všetkých prieskumov verejnej mienky sú rusofilné svine, o tom podľa samozvaných demokratov niet pochýb. A ešte sú to "ficoidi" a podporovatelia návratu mafie. Je to také naozaj intelektuálne jednoduché "matovičovské" triedenie spoločnosti v etape jej "pokoja, stability a istôt". Človek by si myslel - novinári, ale toto je naozaj intelektom prekypujúca argentínska telenovela. Povstali exorcisti s cieľom brániť "slobodu". Mimochodom, koho slobodu? A akú slobodu? Viete o nejakej za posledné tri roky? Slobodu v podobe zákazu vychádzania, slobodu v podobe núteného očkovania či zákazov chodiť do práce a uživiť svoje rodiny? Slobodné vyhadzovanie z práce? Slobodné samovraždy zo zúfalstva? Alebo slobodu v možnosti rozhodovať či spolupodieľať sa na rozhodovaní o vstupe Slovenska do vojny? Ďakujem pekne za takéto slobody a určite nebudem "nesmierne vďačný" sám.

Demagógovia všetkých krajín spojte sa, idú voľby

Povstaňte pluky prezidentkine, mimovládne, "žurnalistické", dokonca aj tie Igorove! Iba na osvieženie pamäte - Slovo o pluku Igorovom (rus. Слово о полку Игореве) je hrdinský epos, ktorý napísal neznámy autor koncom 12. storočia. Jeho námetom je neúspešná výprava kniežaťa Igora Sviatoslaviča zo severného Novgorodu (1150 – 1202) proti kočovným Polovcom (Kumánom) v roku 1185. Aké "signifikantné". Povstaňte a tiahnite do boja za vašu "demokraciu" na Slovensku. Upaľujte všetkých, ktorí majú na ňu iný názor ako vy, vytlčte odtiaľto každého, kto si myslí niečo iné ako vy a hlavne - rozprávajte a píšte o ohrození "pokoja, stability a istôt".

Koniec koncov, ten Fico to nemusel vyhrať. Ale s touto vašou preangažovanosťou to dá "na betón": Ale to si ešte dočasne musíme počkať, ak teda tie voľby naozaj budú.

Veľmi vážny volebný sľub Roberta Fica
Aj tentokrát dáva redakcia HD hneď do perexu záverečnú vetu zo statusu Roberta Fica na sociálnej sieti: "Ak sa niekomu na západe zatemní mozog a rozhodne o poslaní vojakov NATO, vrátane slovenských, na Ukrajinu, aby bojovali proti Rusku, morálnou... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme